Tertin kartano - Tiiviillä yhteistyöllä syntyy parhaita tuloksia

Takaisin

Paikallisuus ja ekologisuus näkyvät Tertin Kartanon energiauudistuksissa. Kartanon tarkat energiainvestoinnit tehtiin pitkäaikaisen kumppanin kanssa.

Tertin kartano, Matti Pylkkänen

Tertin Kartanon pihalla kävellessä pystyy aistimaan, että majoitus- ja matkailukohteessa kunnioitetaan perinteitä, omavaraisuutta mutta toisaalta myös ekologisuutta. Puutarha täyttyy kauden sadosta ja kahvion eteläpäätyyn suunnitellaan aurinkopaneeleita asiakkaita tervehtimään. Aurinkopaneeleiden asennus tulee olemaan osa suurta Kartanon energiainvestointia. Tertin isäntänä 40 vuotta toiminut Matti Pylkkänen uskoo, että tarkkaan pohditut energiaratkaisut ovat myös valtti majoitus- ja matkailualla: ”Haluamme näyttää, että ekologisuus on meille tärkeää ja kuinka paljon me aidosti välitämme näistä asioista”.


Sähköllä, sähköntoimittajalla ja Tertin Kartanolla on takanaan jo pitkä yhteinen taival. Sähköt tilalle on saatu vuonna 1924, jolloin vahva kumppanuus sähköntoimittajaan syntyi. Kartanon isäntä kertoo, että hän itse arvostaa paikallisuutta ja persoonallista asioiden hoitoa, jota Lumme Energia tarjoaa. Vahvasta kumppanista on myös ollut mittava apu isossa Tertin Kartanon suunnittelemassa energiainvestoinnissa.  Uudistuksessa lämmitysmuoto vaihtuu maalämpöön ja aurinkoenergiaan: ”Lumme Energia oli mukana laskemassa kannattavuuslaskelmaa, että riittävätkö meiltä resurssit investointiin ja miten suuri sähkönkulutus saadaan toimivaksi” Matti Pylkkänen kertoo. Uudistuksen jälkeen Tertin Kartanossa ei enää käytetä öljyä lämmitykseen vaan lämpö tuotetaan puhtaasti maalämmöllä ja aurinkoenergialla.


Yhteistyöllä parempia tuloksia ja innovaatioita

Energiauudistuksen jälkeen yhteistyö Tertin Kartanon ja Lumme Energian välillä jatkuu tiiviinä. Tertin isäntä Matti Pylkkänen näkee Lumme Energian toimitusvarmana ja kekseliäänä paikallisena toimijana: ” Lumme Energia on ehdottomasti kehityksen kärjessä. Olemme erittäin tyytyväisiä Lumme Energian palveluihin ”, toteaa Pylkkänen.


Lumme Energia tarjoaa kumppaneilleen niin sanottua avaimet käteen -palvelua energiasopimuksissa. Tertin isäntä kertoo, että hän ja Lumme Energian yhteyshenkilö Jukka Melonen istahtavat pöydän ääreen kerran vuodessa: ” Olemme käyneet läpi tulevaisuuden näkymiä. Jukalta on aina saanut vastaukset mieltä painaviin kysymyksiin” Pylkkänen tuumaa. Yhteydenpito Lumme Energian kanssa on Pylkkäsen mielestä sujunut mallikkaasti. Sähköntoimittaja pitää huolen siitä, että tarvittavat huollot tulee tehtyä ajallaan: ”Lumme Energialta ollaan aina yhteydessä, kun jotain pitää huoltaa tai korjata. Yhdessä sitten katsotaan milloin olisi sopiva ajankohta” sanoo Pylkkänen.

Tertin Kartanon seuraavatkin tulevaisuuden energiainvestoinnit alkavat myös hiljalleen muotoutua. Isäntä paljastaa, että suunnitteilla Lumme Energian kanssa on sähköajoneuvojen pikalatauspisteiden rakentaminen. Tertin Kartanossa uskotaankin pitkäaikaisen kumppanuuden etuihin niin innovaatioiden kuin parempien tulostenkin osalta.


Faktalaatikko: Tertin Kartano
Tertin Kartano on Mikkelissä 5-tien varrella matkailu- ja majoituspalvelua tarjoava maalaismiljöö.
Isäntinä toimivat Pylkkäset kattoivat ensimmäisen pitopöydän äitienpäivänä 1978.  Nykyisin Tertin Kartano on kulinaristien kestihovi, toimiva maatila ja kodikas hotelli, jonka kahvila-puodissa tarjoillaan lounasta ja lämpimäisiä joka päivä läpi vuoden. Vieraile sivustolla www.tertinkartano.fi

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.11.2021 | uutinen

Mipro Oy etenee ilmastotavoitteissa vaihtamalla päästöttömään sähköön

Päästöttömään CO2-vapaaseen sähköön vaihtaminen on konkreettinen teko, joka tukee ilmastotavoitteita. Energiayhteistyössä Lumme Energian kanssa Mipro...

24.09.2021 | asiakastarina

Lapin Luontolomat hyvitti kelkkasafareiden hiilijalanjäljen

Lapissa luonto ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä asioita sekä palveluja tuottaville yrityksille, että heidän asiakkailleen. Matkailijat voivat nyt...

20.05.2021 | asiakastarina

Paljonko aurinkosähköä maitotilalla tuotettiin tänään?

Mikkeliläinen maitotilallinen Petri Pekonen seuraa innokkaasti aurinkosähkön tuotantoa invertteristä. Loppusyksystä asennetut paneelit alkavat...