Ilmastonmuutos ei odota - isännöintitoimistot haastettu talkoisiin

Takaisin

Savonlinnan Isännöintikeskus ja Isännöinti Taloluotsi ovat ottaneet käyttöönsä EKOenergia-merkityn sähkön. Isännöitsijät haluavat toimia vastuullisesti, koska ilmastonmuutos ei odota. EKOenergia on 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sertifioitua sähköä, joka täyttää myös kestävän kehityksen ja ympäristön monimuotoisuuden säilyttämisen kriteerit.

Helppo ilmastoteko

ekoenergy_logo_ekoenergiaLumme Energia auttaa yrityksiä ja kuluttajia tekemään kestäviä valintoja tarjoamalla ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita, kuten EKOenergiaa ja aurinkosähköjärjestelmiä. Asiakkaat voivat valinnallaan tehdä helpon ilmastoteon, toimia esimerkkinä ja kannustaa muita yrityksiä ja kuluttajia kantamaan kortensa kekoon ympäristötalkoissa.

Valitsemalla EKOenergia-sertifioidun sähkön Savonlinnan Isännöintikeskus ja Isännöinti Taloluotsi haluavat haastaa kaikki Suomen isännöintiyrittäjät mukaan talkoisiin.

Tavoitteena on arkisilla teoilla vähentää ympäristölle koituvaa kuormitusta ja siten edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa ja ekologisia valintoja.

Paikallista energiaaLahienergia_logo_2RGB_600

EKOenergia on laajalti tunnettu kansainvälinen sähkön ympäristömerkki ja lisäksi myös lähellä tuotettua energiaa. Savonlinnan ja Mikkelin tuotantolaitoksissa tuotetaan EKOenergiaa oman maakunnan raaka-aineita hyödyntäen. Tuotannossa hyödynnetään esimerkiksi metsähaketta ja metsätalouden sivutuotteita. Kaikki puun polttamisesta syntyvä tuhka otetaan myös talteen. Tuhka rakeistetaan ja käytetään metsälannoitteena. Näin ravinteet saadaan takaisin luonnon kiertokulkuun. Koko prosessi tuo alueelle huomattavia välillisiä työvoimavaikutuksia.

EKOenergian valinneet Savonlinnan Isännöintikeskus ja Isännöinti Taloluotsi haluavat valinnallaan viestittää paikallisen energiatuotannon tukemisesta. Yrityksille on tärkeää, että niiden toiminta on paikallisuutta suosivaa ja samalla ympäristöä säästävää.

Ääni monimuotoisen planeetan puolesta

Merkittävä osa hiilidioksidipäästöistä aiheutuu energiantuotannosta – siksi on väliä, mikä sähkö valitaan käyttöön. Myös Savonlinnan Isännöintikeskus ja Isännöinti Taloluotsi ymmärtävät tämän, ja haluavat siksi kannustaa myös muita isännöintitoimistoja valitsemaan ekologisemmin.

EKOenergia poikkeaa tavallisista vihreän energian sähkösopimuksista, koska tavoitteena on säilyttää luonnon monimuotoisuus.

Se myös asettaa alkuperän määrittämiselle normaalia vihreää sähköä tiukemmat kriteerit muun muassa alkuperän auditoinnin riippumattomuuden suhteen.

Jokaista myytyä EKOenergia-megawattituntia kohden lahjoitetaan vähintään 10 senttiä EKOenergian kansainväliseen Ilmastorahastoon. Näillä sijoituksilla rahoitetaan ilmastoprojekteja, jotka eivät toteutuisi ilman lahjoituksia.

Katso lisää Savonlinnan voimalaitoksen 100% uusiutuvasta EKOenergiasta. https://www.youtube.com/watch?v=Kb2Ydqw0ZEA

Katso video, jossa kerrotaan lisää Mikkelin voimalaitoksen EKOenergian ja kaukolämmön tuotannosta. https://www.youtube.com/watch?v=WhFZRihx9Ak

Tee metsänystävän sähkösopimus tästä

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

20.05.2021 | asiakastarina

Paljonko aurinkosähköä maitotilalla tuotettiin tänään?

Mikkeliläinen maitotilallinen Petri Pekonen seuraa innokkaasti aurinkosähkön tuotantoa invertteristä. Loppusyksystä asennetut paneelit alkavat...

20.08.2020 | blogi

Energiaa kuljettavat kaapelit valmistuvat nyt CO2-vapaalla sähköllä

Jo yli puoli vuosisataa suomalaisen kaapeliteollisuuden eturiviin kuuluva Reka Kaapeli ja suomalainen energiayhtiö Lumme Energia syventävät...

21.01.2020 | asiakastarina

Puitesopimus tuo Savonlinnan Isännöintikeskukselle työrauhaa

Lumme Energian ja Savonlinnan Isännöintikeskuksen yhteistyön tavoitteena ovat paremmat palvelut taloyhtiöiden asukkaille ja molemmin puolin toimiva...