BLC − Tieto liikkuu EKOenergialla, tietoliikenneyhteydet ovat yhtä tärkeitä kuin sähkö

Takaisin

BLC-konserni ja Lumme Energia ovat toimineet yhteistyössä jo kymmeniä vuosia helpottaakseen asiakkaidensa arkea. Nykyään BLC:n tietoliikenneyhteydet kulkevat ekologisemmin Lumme Energian EKOenergialla ja tytäryhtiö Solarigon toimittaman aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä.

Nykypäivänä suomalainen yhteiskunta tarvitsee toimiakseen kaksi verkkoa, sähkö- ja tietoliikenneverkon.

Yhteyksien mahdollistaja, tietoliikenneverkko saapui pylväisiin sijoitettuina kuparikaapeleina ja uudistuu pitkän käyttöiän maahan sijoitettavilla valokuitukaapeleilla. Tämän vuoksi tien pientareilla näkyy useasti suuria valokuitukaapelikeloja sekä kaivinkoneita kuljettajineen.

BLC Telecomin liiketoimintapäällikkö Eero Luoto kertoo, että tulevaisuudessa valokuituverkon lähes rajaton tiedonsiirtokapasiteetti ja toimintavarmuus ovat avainasemassa. Kiinteistöjen automaatio, käytön turvallisuus, kustannustehokkuuden ohjaus, ihmisten reaaliaikainen tiedontarve sekä viihtyvyyden varmistuminen edellyttävät nykyistä huomattavasti tehokkaampaa toiminnallisuutta. ”Tähän pystyy vastaamaan parhaiten kiinteä kiinteistö- tai huoneistokohtainen valokuituverkko. Valokuituverkko mahdollistaa myös virtuaalitodellisuuspalveluiden käytön”, Eero Luoto selvittää.

Sähkö mahdollistaa toimivan tietoliikennepalvelun

BLC Telecom on huolehtinut Savonlinnan seudun tietoliikennepalveluista jo toistasataa vuotta. Myös kumppani Lumme Energian juuret ovat vahvasti Etelä-Savossa. Pitkän yhteistyön salaisuus piilee paikallisuudessa, yhteisissä arvoissa sekä tulevaisuuden näkymissä.

Yhteiskunnalle välttämättömät tietoliikenne- ja sähköverkon palvelut liittyvät tosiinsa ja kulkevat usein käsi kädessä ensimetreistä lähtien. BLC Telecom tekee tässä konkreettisesti yhteistyötä verkkoyhtiön kanssa verkon rakennusvaiheessa, jolloin sähkö- ja tietoliikenneverkkoja kaivetaan yhtä aikaa. ”Sähkö on meille myös yksi merkittävistä tuotannontekijöistä verkkolaitteiden ylläpidon hallinnassa”, Eero Luoto lisää.

BLC ja Lumme Energia ottavat ilmastotalkoot tosissaan

BLC otti ensimmäisen askeleen päästöttömän sähkön hyödyntämisestä hankkimalla aurinkovoimalan. Tämän vuosia ajatuksissa hautuneen idean mahdollisti Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo, joka toimitti ja asensi aurinkojärjestelmän BLC:n pääkonttorin katolle. ”Nyt konttorimme katolla oleva hukkatila on otettu hyötykäyttöön”, BLC:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen iloitsee. Savonlinnassa BLC ylväästi toteaa banderollissaan: ”Antaa vain auringon paistaa, tuotamme sillä laajakaistaa!”

BLC:n käyttämä energia menee suurimmaksi osaksi ICT:n liiketoiminnan tietoliikenteen tuottamiseen. Nyt tietoliikenne liikkuu Lumme Energian päästöttömällä EKOenergialla ja Solarigon toimittaman aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä.

”Uskomme, että ympäristöystävällisen sähkön käyttö on tulevaisuudessa vaatimus. En yllättyisi, jos jo viiden vuoden päästä se on edellytys niin kuluttaja- kuin yritysasiakkailla”, Hannu Väänänen pohtii. ”Asiakas tekee arvopohjaisia valintoja, eikä asiakassuhteita välttämättä synny, jos yritykset eivät täytä toivottuja kriteerejä”, Hannu Väänänen lisää.

EKOenergia on savolaista lähisähköä

Lumme Energian Jukka Melonen on jo vuosia huolehtinut BLC:n sähköasioista. Jukan ehdotettua EKOenergian käyttöönottoa aurinkovoimalan rinnalle, BLC:llä innostuttiin. ”Jukka Melonen nosti esiin EKOenergian, ja kysyi, oletteko miettineet tällaista? Olimme välittömästi sitä mieltä, että tätähän kannattaa edistää”, Hannu Väänänen kertoo.

Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioimaa, täysin uusiutuvaa energiaa tuotetaan Savonlinnassa Schaumanintien voimalaitoksessa ja Mikkelissä Pursialan voimalaitoksessa. ”BLC:n käyttämä EKOenergia tulee parhaimmillaan aivan läheltä, Savonlinnan voimalaitokselta. Siellä tuotettu energia niin sanotusti ”korvamerkitään”. Tämä tarkoittaa sitä, että BLC:n käyttämä täysin CO2-vapaa sähkö voi olla myös lähisähköä”, Jukka Melonen valottaa sähkön alkuperästä.

Ekologisemmat valinnat kannattavat

Yhteiskunnalle elintärkeät verkot kasvavat ja tuottavat palveluja myös jatkossa käsi kädessä. Lumme Energia tarjoaa mahdollisuuksia hyödyntää ekologista ja päästötöntä sähköä. EKOenergiaa suosimalla jokainen asiakas tukee kansainvälisen Ilmastorahaston hankkeita. Lumme Energia ja Solarigo tarjoavat erilaisia aurinkosähköjärjestelmien ratkaisuja kotitalouksille ja yrityksille.

Asiakkaalla on merkittävä rooli tulevaisuutta ajatellen. ”Kannattaa seurailla signaaleja, ja huomioida, ketkä ovat tehneet ekologisempia valintoja ja toteutustapoja. Nämä eivät aina ole isoja juttuja kustannuksiltaan, sillä pienetkin valinnat kantavat tulosta pitkässä juoksussa”, Hannu Väänänen vinkkaa kaikille.

Yhdessä BLC ja Lumme Energia pystyvät tuottamaan yhteyksiä, jotka vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Faktalaatikko: BLC-konserni
BLC-konserni on suomalainen asiantuntijakonserni, jonka tavoitteena on toimia oppaana turva- ja tietotekniikassa. BLC-konserniin kuuluva BLC Telecom tarjoaa Savonlinnan alueella asiakasyrityksilleen ja kotitalouksille kaikki tarvittavat tietoliikenne- ja it-palvelut valokuituyhteyksistä tietoturvan kautta konsultointiin asti.

BLC-konserniin kuuluvat: BLC Taito Oy, BLC Telecom, BLC Turva Oy ja BLC Rahoitus Oy
Perustamisvuosi: 1889
Sijainti: Toimii 13 paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Savonlinnassa.
Henkilöstö: yli 300 henkilöä
Kotisivut: www.blc.fi

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.11.2021 | uutinen

Mipro Oy etenee ilmastotavoitteissa vaihtamalla päästöttömään sähköön

Päästöttömään CO2-vapaaseen sähköön vaihtaminen on konkreettinen teko, joka tukee ilmastotavoitteita. Energiayhteistyössä Lumme Energian kanssa Mipro...

24.09.2021 | asiakastarina

Lapin Luontolomat hyvitti kelkkasafareiden hiilijalanjäljen

Lapissa luonto ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä asioita sekä palveluja tuottaville yrityksille, että heidän asiakkailleen. Matkailijat voivat nyt...

20.05.2021 | asiakastarina

Paljonko aurinkosähköä maitotilalla tuotettiin tänään?

Mikkeliläinen maitotilallinen Petri Pekonen seuraa innokkaasti aurinkosähkön tuotantoa invertteristä. Loppusyksystä asennetut paneelit alkavat...