BLC - Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat yhtä tärkeitä kuin sähkö

Takaisin

BLC-konserni ja Lumme Energia ovat puhaltaneet yhteen hiileen jo kymmeniä vuosia helpottaakseen asiakkaiden arkea.


Millaista olisi arkemme ilman sähköä ja internetiä –ei helpoin ajatusleikki. Nykypäivänä suomalainen yhteiskunta tarvitsee toimiakseen kaksi verkkoa, sähkö- ja tietoliikenneverkon.

Yhteyksien mahdollistaja,  tietoliikenneverkko saapui pylväisiin sijoitettuina kuparikaapeleina ja uudistuu pitkän käyttöiän maahan sijoitettavilla valokuitukaapeleilla. Tämän vuoksi tien pientareilla näkyy useasti suuria valokuitukaapelikeloja sekä kaivinkoneita kuljettajineen. Tämän kesän sesonkiaika alkaa olla ohi, mutta tehtävää tuleville kausille vielä riittää.


BLC Telecomin liiketoimintapäällikkö Eero Luoto kertoo, että tulevaisuudessa valokuituverkon lähes rajaton tiedonsiirtokapasiteetti ja toimintavarmuus ovat avainasemassa. Kiinteistöjen automaatio, käytön turvallisuus, kustannustehokkuuden ohjaus, ihmisten reaaliaikainen tiedontarve sekä viihtyvyyden varmistuminen edellyttävät nykyistä huomattavasti tehokkaampaa toiminnallisuutta. ”Tähän pystyy vastaamaan parhaiten kiinteä kiinteistö- tai huoneistokohtainen valokuituverkko. Valokuituverkko mahdollistaa myös virtuaalitodellisuuspalveluiden käytön”, Luoto selvittää.

Sähkö mahdollistaa toimivan tietoliikennepalvelun  

BLC Telecom on huolehtinut Savonlinnan seudun tietoliikennepalveluista kohta 130 vuotta. Myös kumppani Lumme Energian vahvat juuret ovat syvällä Etelä-Savossa. Yhteisen pitkän taipaleen salaisuus piilee paikallisuudessa, yhteisissä arvoissa sekä tulevaisuuden näkymissä. ”Lumme Energia on vahva paikallinen toimija, jolla on sekä kyky että tahto tuottaa nykyaikaisia palveluita seudulle. Yhteistyökumppanin paikallisuus sekä yrityksien arvojen kohtaaminen on myös tärkeää” kertoo BLC-konsernin Riina Lappalainen. Lumme Energian toimintavarmuus ja luotettavuus heijastuu myös BLC:n ajatuksiin sen omasta työskentelystä ja tulevaisuudesta. ”Pyrimme viestimään asiakkaillemme, että palvelumme ovat yhtä välttämättömiä ja varmatoimisia kuin sähkö”, toteaa Lappalainen.

Toimiva tietoliikenne on huomaamatonta

Tietoliikenne on parhaimmillaan silloin, kun sen olemassaoloa ei huomaa – käyttäjien päätelaitteet toimivat ja tieto liikkuu. Sama ajatus on myös sähkön kanssa: hyvä toimintavarmuus on itsestäänselvyys. Sähkön olemassa olon huomaa vasta, kun toiminnassa on ongelmia.
Yhteiskunnalle välttämättömät tietoliikenne- ja sähköverkon palvelut liittyvät tosiinsa ja kulkevat usein käsikädessä ensimetreistä lähtien. BLC Telecom ja Lumme Energia tekevät konkreettisimmin yhteistyötä  verkon rakennusvaiheessa, jolloin sähkö- ja tietoliikenneverkkoja kaivetaan yhtä aikaa. ”Sähkö on meille myös yksi merkittävistä tuotannontekijöistä verkkolaitteiden ylläpidon hallinnassa”, Eero Luoto lisää.

Toimiva sähkö- ja tietoliikenneverkko on merkittävä, alueen elinvoimaa lisäävä tekijä.

Yhteiskunnalle elintärkeät verkot kasvavat ja tuottavat palveluita myös jatkossa käsikädessä.
Yhdessä BLC ja Lumme Energia pystyvät tuottamaan yhteyksiä, jotka vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin.
Faktalaatikko: BLC-konserni
BLC-konserni on suomalainen asiantuntijakonserni, jonka tavoitteena on toimia oppaana turva- ja tietotekniikassa. BLC-konserniin kuuluva BLC Telecom tarjoaa Savonlinnan alueella asiakasyrityksilleen ja kotitalouksille kaikki tarvittavat tietoliikenne- ja it-palvelut valokuituyhteyksistä tietoturvan kautta konsultointiin asti.


Konserni: BLC-konserniin kuuluu neljä liiketoimintayhtiötä: BLC Taito Oy, BLC Telecom, BLC Turva Oy ja BLC Rahoitus Oy
Perustamisvuosi: 1889
Sijainti: Toimii 13 paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Savonlinnassa.
Henkilöstö: yli 300 henkilöä
Kotisivut: www.blc.fi

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

21.01.2020 | asiakastarina

Puitesopimus tuo Savonlinnan Isännöintikeskukselle työrauhaa

Lumme Energian ja Savonlinnan Isännöintikeskuksen yhteistyön tavoitteena ovat paremmat palvelut taloyhtiöiden asukkaille ja molemmin puolin toimiva...

19.11.2019 | asiakastarina

Mitä K-kauppias Tiina Karinkanta arvostaa sähköntoimittajassa?

Tiina Karinkanta toimii Mikkelissä K-Supermarket Rokkalan yrittäjänä. Kauppiasvuosia Tiinalla on takanaan yhteensä kahdeksan ja nykyinen kauppa on...

08.10.2019 | blogi

Ristiinalainen rivitaloyhtiö perusti aurinkovoimalan

Ristiinalaisen rivitaloyhtiön pihalla Etelä-Savossa seisoo tyytyväisiä miehiä. Vaikka syystaivas työntää vettä niskaan enemmän kuin miehet toivovat,...