Vastuullisuus yrityksessä on iloinen asia

Takaisin

Tänä päivänä yritykset edellyttävät alihankkijoiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan yhä enemmän vastuullisuutta omassa toiminnassaan. Koko ketju raaka-aineen tuotannosta valmistukseen ja myyntikanaviin sekä sidosryhmiin on suurennuslasin alla. Vastuullisuus on tärkeä asia, joka vaikuttaa yritysten väliseen kaupankäyntiin.

Yrityksillä on useita hyödyllisiä keinoja toteuttaa omaa vastuullisuuttaan. Uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkönenergian ostaminen on vaivaton tapa yritykselle osoittaa ekologista vastuutaan. Yhä useampi yritys on siirtynyt alkuperävarmennettuun, hiilivapaaseen sähköön. Luontoystävällisyyden lisäksi moni on yllättynyt siitä, miten pieni kustannus se lopulta on ja miten paljon imagohyötyä siitä on mahdollista saada yritykselle.

Paljon muutakin kuin vihreää sähköä

Ekologista vastuullisuutta voi osoittaa muutenkin kuin ostamalla hiilivapaata sähköä. Energiatehokkuutta lisäävät ratkaisut yrityksen omassa toiminnassa ja oma uusiutuvan energian tuotanto ovat nyt tapetilla.

Monessa yrityksessä on valtavasti tietoa, intoa ja taitoa, mutta suunnittelu ja toteuttaminen tahtoo jäädä yrityksen pyörittämiseen liittyvien ydintehtävien jalkoihin. Aika ei riitä kaikkeen.

Kaikkea ei tarvitse ehtiä ja osata itse, jos kumppani osaa. Me Lumme Energialla tarjoamme siihen apua Energiajohtaja-palvelun avulla. Se on asiantuntijapalvelua, jossa yritys saa meistä kumppanin, joka yrityksen tarpeiden mukaan suunnittelee, toteuttaa ja raportoi energiatehokkuutta lisääviä toimia. Tuotamme ratkaisut yrityksen sähkönhankintaan, aurinkosähköjärjestelmiin, energiankäytön optimointiin ja sähköautojen latauspisteiden toteuttamiseen jne. Meillä on tarjota oma vahva kumppaniverkostomme yritysten käyttöön. Esimerkiksi tytäryhtiömme Solarigo tarjoaa maan parasta osaamista yritysten aurinkosähkön tuottamisessa.

LUE LISÄÄ:  PK-yrityksen opas arjen ekotekoihin

Valoa koronatunnelin päässä

Korona on tuonut vastuullisuuden entistä tiukemmin arkeen. Monissa yrityksissä kamppaillaan tästä johtuvien ongelmien kanssa ja oma jaksaminen on koetuksella.

Koronavirus koettaa vielä laittaa kapuloita rattaisiin, mutta valo tunnelin päässä häämöttää jo toivottavasti. Meillä oma vastuullisuus näkyy siinä, että teemme monenlaista yhteistyötä yritysten ja yrittäjien kanssa heidän jaksamisensa ja menestymisensä eteen.

Tarjoamme virtaa myös henkisellä puolella ja autamme löytämään uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Siksi tarjoamme nyt yritysten käyttöön ilmaisen markkinointikanavan, Lumme-tiimin.

Lumme-tiimi on ilmainen markkinapaikka yrityksille

Vaikeinakin aikoina täytyisi muistaa myydä ja markkinoida omia tuotteita.
Lumme-tiimin kautta yritys voi tarjota meidän asiakkaillemme asiakasetuina omia tuotteitaan ja palveluitaan. Yritys saa maksutta näkyvyyttä ja kontaktin yhä kasvavaan asiakaskuntaamme. Samalla me voimme tarjota omille asiakkaillemme enemmän hyötyä asiakkuudesta.
TERVETULOA MUKAAN! Tutustu Lumme-tiimiin

Lumme Energia on kestävämmän elämän kumppani

Lumme Energialla vastuullisuus on kestävämpää elämää, joka ei ole vain ympäristötekoja, vaan myös elinvoimaisempia kaupunkeja, työpaikkoja, yhteistyötä ja hyvinvointia - parempaa arkea ihan jokaiselle. Haluamme innostaa sinuakin kestävämmissä valinnoissa. Tässä omia valintojamme.

  • Olemme mukana Elinvoimainen järvilohi -hankkeessa, jonka tarkoitus on pelastaa äärimmäisen uhanalainen Saimaan järvilohi. Tuemme taimenkantojen elvyttämistä mäti-istutuksilla.
  • Haluamme kannustaa kaikkia kohti vastuullisempaa energiatuotantoa – meillä on jo yli 85 000 asennettua aurinkopaneelia.
  • Myymme CO2-vapaata sähköä ja 100 % uusiutuvaa EKOenergiaa, joka hyödyntää 100 % metsätalouden sivutuotteita
  • Edistämme ympäristöystävällistä liikennettä. Latauspisteissämme tankkaat autosi puhtaalla EKOenergialla.
  • Kannamme huolta yritysten ja yrittäjien jaksamisesta ja menestymisestä. Haluamme auttaa yrityksiä löytämään uusia keinoja myynnin kasvattamiseen.
  • Tuemme urheilua ja kulttuuria. Nuorten liikunnan edistäminen on lähellä sydäntämme.

    Vastuullisuusopas-500


 

Juha Parviainen

Kirjoittaja

Juha Parviainen Kirjoittaja on toiminut Lumme Energian avainasiakas- ja kehityspäällikkönä vuoden 2021 alusta saakka.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

24.09.2021 | asiakastarina

Lapin Luontolomat hyvitti kelkkasafareiden hiilijalanjäljen

Lapissa luonto ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä asioita sekä palveluja tuottaville yrityksille, että heidän asiakkailleen. Matkailijat voivat nyt...

24.09.2021 | Vastuullisuus

HJK:n ympäristövastuuohjelma kutistaa hiilijalanjälkeä ja muuttaa asenteita

Helsingin Jalkapalloklubi on vahvasti matkalla kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä – ja näyttää samalla esimerkkiä kunnianhimoisesta...

21.09.2021 | Vastuullisuus

Miten hyvitetään yrityksen hiilijalanjälki?

Yrityksen hiilijalanjäljen hyvittäminen on käytännön teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hiilijalanjälki tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita...