Lammin Ikkuna panostaa uusiutuvaan EKOenergiaan hiilineutraaliusmatkallaan

Takaisin

Lumme Energia tukee Lammin Ikkuna Oy:tä vastuullisuustyössä. Luotettava, asiantunteva ja monipuolinen energiajohtamiskumppani pitää huolen siitä, että tuotannon ympäristövaikutukset pysyvät kurissa samalla kun liiketoiminta kasvaa ja kehittyy. 

Lammin Ikkuna Oy valmistaa ovia ja ikkunoita vuosikymmenten kokemuksella. Yritys on panostanut tuotannossaan energiatehokkuuteen. Ikkunat ja ovet on lähtökohtaisesti suunniteltu pienentämään rakennusten energiankulutusta. Lisäksi koko toimintaketju valmistuksen päästöistä rakentamiseen sekä jätteen synnyn ehkäisyyn ja kierrätykseen on otettu suurennuslasin alle. 

– Haluamme olla esimerkkinä, että teollisen tuotannon yritys voi oikeiden kumppaneiden avulla olla vastuullinen. Olemme hiilineutraali yritys vuoteen 2035 mennessä, toteaa toimitusjohtaja Hannu Saarinen. 

Kokonaisvaltainen energianjohtamiskumppani pitää langat käsissä

Lammin Ikkuna Lammilla ja Virepuu Kangasniemellä ovat voineet keskittyä oman ydinliiketoimintansa pyörittämiseen, kun kaikki energianhallintaan liittyvät palvelut sähkön hankinnasta sähkösalkun hoitamiseen tulevat yritykselle Lumme Energian kautta. 

– Sähkön käyttö on merkittävä osa tuotantoamme ja tarvitsemme kumppanin, jonka kanssa voimme kehittää ja ylläpitää omaa osaamistamme vastuullisuusasioissa. Yhteistyömme Lumme Energian kanssa on auttanut kehittämään resurssejamme ja tavoitteitamme, Saarinen summaa. 

Lumme Energian Energiajohtajapalvelusta saa yhden luukun periaatteella monia muitakin vastuullisuuden lippulaivaosaajien palveluita. Osa Lammin Ikkunan tuotannossa tarvitusta sähköstä tulee esimerkiksi yrityksen omista, Solarigo Systemsin asentamista aurinkopaneeleista ja loppu sähkösalkun sähköstä on EKOenergia ympäristömerkittyä ekologista sähköä.  

Lammin-Ikkunat-Lumme-Energia-EKOenergia-auttaa-hiilineutraaliusmatkalla

– Tällainen yhteistyö on tärkeää, sillä olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla. Vaalimme vastuullista ja ympäristöä kunnioittavaa toimintatapaa. Käytämme sertifioituja materiaaleja ja suomalaisia alihankkijoita, Saarinen listaa. 

Hiilijalanjäljen laskenta antaa suuntaa vastuullisuustyölle 

Lumme Energian vastuullisuusasiantuntija Katariina Koistinen toteaa, että yrityksen ympäristövastuutyö on hyvä aloittaa hiilijalanjäljen laskennasta. Kun ympäristövaikutukset on kartoitettu, on helpompaa siirtyä yhä kokonaisvaltaisempaan energiajohtamiseen ja vastuullisuustyöhön. 

– Vastuullisuus on yrityksille tärkeää, koska maailmassa on paljon kestävyyshaasteita, joihin yritykset haluavat reagoida. Lisäksi regulaatio on viime aikoina kehittynyt voimakkaasti, ja esimerkiksi vuonna 2024 voimaan astuva kestävyysraportointidirektiivi velvoittaa yrityksiä mittaamaan ympäristövaikutuksiaan entistä tarkemmin. Tässä kokonaisvaltainen energianjohtamiskumppani on tärkeä apu. 

– Vihreämpään suuntaan siirtymistä nopeuttaa ymmärrys siitä, kuinka me ja asiakkaamme sähkön käyttäjinä ja kuluttajina voimme omilla valinnoillamme ja toimillamme vaikuttaa. Sähkösalkkumme hallintasopimus Lumme Energian kanssa on tällä matkalla ollut ehdottomasti parasta, Saarinen kiittelee. 

- Yhteistyö on avain moneen aikamme haasteeseen. Yhdistämällä Lammin Ikkuna Oy:n tahtotila ja panostus olla hiilineutraali vuonna 2035, Lumme Energian asiantuntijuus energiatehokkuudessa ja energianhallinnassa ja EKOenergian osaamisen ympäristökysymyksissä voimme luoda kaikille paremman huomisen, linjaa EKOenergian ohjelmapäällikkö Steven Vanholme.

– Valitsemalla EKOenergiaa Lammin Ikkuna Oy tekee myös konkreettisia toimia haasteiden ratkaisemiseksi ja osallistuu uusiutuvan energian hankkeiden toteuttamiseen energiaköyhyyttä kohtaavissa maissa. Esimerkiksi ehkäisemällä koleraa aurinkoenergian avulla Malawissa, Vanholme kiittää.


Mikä EKOenergia?

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton ylläpitämä, voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle energialle. Valitsemalla EKOenergian varmistut, että energia on 100 % uusiutuvaa ja se täyttää ympäristöjärjestöjen tiukat kestävyyskriteerit. EKOenergia on ainut maailmanlaajuinen ympäristömerkki uusiutuvalle energialle ja se on useiden kansainväisten standardien suosittelema.

Lue Lisää EKOenergia ympäristömerkistä täältä! 


Vastuullisuusasiantuntijamme Katariina Koistinen vieraili Lammin Ikkunan tehtaalla Hannu Saarisen vieraana. Katso videolta Hannun ja Katariinan mietteitä yhteistyöstä.

 

 

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16.07.2024 | uutinen

Kuinka syntyy oikein mitoitettu ja kannattava aurinkovoimala? Maitotilallinen jakaa kokemuksiaan

Yrityksen ja maatilan aurinkovoimalan hankinnassa kaikki lähtee liikkeelle energiaprofiilin luomisesta. Energiaprofiilin avulla varmistetaan...

03.06.2024 | energiajohtaja

Energiajohtaja saa nyt keskitetyn näkymän yrityksen energia-asioihin nettiportaalissa

Lumme Energian Energiajohtaja on suuryritysten käyttöön tarkoitettu energia-asioiden hallinnan kokonaisvaltainen palvelu. Energiajohtaja-asiakkaat...

27.05.2024 | uutinen

Webinaari: Aurinkovoimala tulevaisuuden sähkömarkkinassa

Maksuton webinaari sinulle, joka haluat kuulla: miksi ja miten yritysten kannattaa reagoida sähkömarkkinoiden murrokseen miten muuttaa ailahtelevien...