Miten hyvitetään yrityksen hiilijalanjälki?

Takaisin

Yrityksen hiilijalanjäljen hyvittäminen on käytännön teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hiilijalanjälki tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita ihmisten ja yritysten toiminta ja teot aiheuttavat.

Hiilijalanjäljen hyvittäminen on jokaiselle yritykselle mahdollinen teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yrityksesi voi sekä pienentää että hyvittää omaa hiilijalanjälkeä. Asia saattaa hyvinkin olla uusi. Mitä tarkoittavat esimerkiksi termit hiilijalanjälki, hiilineutraalius tai hiilinegatiivisuus? Lumme Energia auttaa.

  • Hiilijalanjälki (CO2e*) tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita ihmisten toiminnat ja teot aiheuttavat.
  • Hiilineutraalius tarkoittaa sitä, että kyseisen toiminnan laskettu hiilijalanjälki on nolla.
  • Hiilinegatiivisuus tarkoittaa sitä, että päästöjä on hyvitetty enemmän kuin tuotettu.

Hiilijalanjälki voidaan laskea ja hyvittää. Hyvittämisestä voidaan puhua myös kompensoimisena tai korvaamisena. Hiilijalanjäljestä voi hyvittää osan, esimerkiksi tietyn toiminnon tai palvelun tai vaikka henkilökunnan matkustamisen.

Se, paljonko yrityksen hiilidioksidipäästöt ovat ja miten ne jakautuvat, riippuu paljon yrityksen toiminnasta.

Esimerkiksi keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on vuodessa 10 300 kg / CO2e. Se muodostuu:

  • asuminen 20 %
  • liikenne ja matkailu 29 %
  • ruoka 18 %
  • muu kulutus 33 %

Suomen valtion tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja EU on Pariisin ilmastosopimuksen myötä sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Muutoksen saavuttamiseen tarvitaan meistä jokaista. Osallistu ilmastotalkoisiin tekemällä yrityksesi kokoinen ympäristöteko.

Kauttamme voit hyvittää yrityksesi hiilijalanjäljestä valitsemasi osan tai kokonaisuuden.

Aloittaisitko sinä hyvittämisen jostain yrityksesi toiminnasta vai nollaatko saman tien koko yrityksen hiilijalanjäljen? Tutustu hiilijalanjäljen hyvittämiseen tarkemmin.

Tutustu palveluumme:  Hiilineutraali yritys

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä yritysmyyntiimme, jutellaan lisää:

Janne Laine

Kirjoittaja

Janne Laine on Lumme Energian yritysmyynnin liiketoimintajohtaja. Jannella on yli 15 vuoden kokemus yritysten tarpeista energianhallinnan parissa. Janne on toiminut yritysten energianhallintapalveluiden tuottamisen, kehittämisen, myynnin ja johtamisen parissa muun muassa Energiakolmiossa, Enegiassa ja Gasumilla ennen Lumme Energiaa, jossa Janne aloitti 6.1.2020. Vapaalla Janne suuntaa luontoon retkeilemään, kalastamaan ja metsästämään.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14.12.2021 | energiajohtaja

Energiajohtaja vie hiilijalanjäljen jäljille

EYOF Vuokatti 2022 -tapahtuma tuo Kainuuseen yhteensä jopa 5000 nuorta urheilijaa ja muuta vierailijaa 46 eri maasta. Lumme Energia on vahvasti...

09.11.2021 | uutinen

Mipro Oy etenee ilmastotavoitteissa vaihtamalla päästöttömään sähköön

Päästöttömään CO2-vapaaseen sähköön vaihtaminen on konkreettinen teko, joka tukee ilmastotavoitteita. Energiayhteistyössä Lumme Energian kanssa Mipro...

24.09.2021 | asiakastarina

Lapin Luontolomat hyvitti kelkkasafareiden hiilijalanjäljen

Lapissa luonto ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä asioita sekä palveluja tuottaville yrityksille, että heidän asiakkailleen. Matkailijat voivat nyt...