Energiankulutuksen optimointi tuo nopeita tuloksia - apuna Energianavigaattori

Takaisin

Tutkimusten mukaan yritykset voivat vähentää energiankulutustaan jopa 15–20 prosenttia ilman merkittäviä investointeja yksinkertaisesti säätämällä laitteita ja optimoimalla kulutusta. Tällaisiin tuloksiin tarvitaan vain näkyvyys tietoon, joka paljastaa oikeat säästökohteet. Nopein tapa säästää energiakuluissa on tarkastella omaa kulutusta kriittisesti ja optimoida sitä.

Energiajohtaja-palvelu on Lumme Energian yritysasiakkaille suunnattu kokonaisvaltainen asiantuntijapalvelu, jossa kumppaneina toimii joukko valtakunnan huippuasiantuntijoita. Lumme Energia tekee yhteistyötä EG EnerKeyn kanssa tarjotakseen yrityksille tehokkaita työkaluja vastuulliseen energianhallintaan, parempiin päätöksiin ja nopeampiin tuloksiin.

Energianavigaattori auttaa tehostamaan energiankulutusta

Sekä Lumme Energia että EG EnerKey tukevat yritysten ja organisaatioiden matkaa kohti ilmastoystävällisempää tulevaisuutta. Siksi Energiajohtaja-palveluun kuuluu Energianavigaattori, joka antaa automaattiset työkalut energiankulutuksen säästöpotentiaalin tunnistamiseen.

Energianavigaattorin ansiosta yritykset voivat toimia entistä resurssiviisaammin, kun palvelu kertoo, miten työaikaa, energiaa, rahaa ja ympäristöä voi säästää. Palvelu kokoaa yhteen dataa energian kulutuksesta ja hankinnasta sekä yrityksen ilmastovaikutuksista. Energianavigaattoriin sisältyvä, tekoälyyn perustuva EG INES -analytiikka vapauttaa yritysten aikaa toimintaan.

– Sen sijaan, että aika kuluisi tiedon analysointiin ja jalostamiseen, Energianavigaattori tarjoaa valmiit, konkreettiset optimointiehdotukset. Niiden avulla voi vaivatta nähdä, mitkä investoinnit ovat arvokkaimpia taloudelle ja ympäristölle, EG EnerKeyn avainasiakaspäällikkö Taimi Rovanen kertoo.

Säästöpotentiaali löytyy automaattisesti

Energianavigaattori automatisoi energianhallinnan. Sen tehtävä on havainnoida, kuinka energiankäyttöä voi optimoida leikkaamalla turhaa kulutusta ja siirtämällä sähkönkäyttöä edullisemmille tunneille. Taustalla on tekoälyä, koneoppimista ja useista eri lähteistä johdettua dataa.

– Palvelu tunnistaa kiinteistön todelliset käyttöajat, vertaa niitä toteutuneeseen energiankulutukseen ja kertoo, mikä ei toimi oikein ja mistä se mahdollisesti johtuu, Rovanen kuvailee.

Energianavigaattori tarjoaa kokonaisnäkymän energiankulutukseen sekä konkreettisia korjausehdotuksia esimerkiksi rakennusautomaation asetusten säätämiseen. Automaattisten hälytysten ansiosta poikkeamiin voi reagoida nopeasti.

Optimaalinen käyttö säästää energiaa

Ratkaisu perustuu Rovasen mukaan optimaaliseen energiankäyttöön. Yhtään ylimääräistä energiaa ei käytetä, mutta tilojen käyttäjien olosuhteita ei heikennetä energian säästämiseksi.

Myös Lumme Energian myyntijohtaja Jani Pääkkönen pitää tällaista lähestymistapaa erittäin tärkeänä yrityksille.

 

– Kun energian tarve mitoitetaan oikein, energiaa ei valu hukkaan ja kulutuksen poikkeamat tunnistetaan nopeasti. Energianavigaattori on täsmäpalvelu parhaimmillaan, sillä se tuo pienemmän laskun sekä yritykselle että planeetallemme, Pääkkönen täydentää.

 

Energiankäytön optimointi voi tuoda suuria säästöjä

Energiankulutuksen leikkaamisen tulokset näkyvät kassavirrassa nopeasti. Rovanen kertoo, että moni suomalainen kunta on optimoinnin ja analytiikka palveluiden avulla parantanut omaa resurssitehokkuuttaan merkittävästi ja säästänyt energian lisäksi paljon johdon työaikaa.

– Esimerkiksi Riihimäen kaupunki teki EG INES -ilmanvaihdon analytiikan avulla heti 9 000 euron vuosisäästöt. Lahti puolestaan säästi vuositasolla 15 000 euroa pelkästään ilmanvaihdon analytiikan pohjalta tekemillään muutoksilla. Molemmissa kaupungeissa on lisäksi otettu käyttöön lämmitystehon analytiikkaa, mikä auttaa löytämään vielä lisää säästöpotentiaalia.

Rovanen muistuttaa, että energiatehokkuus ei ole pelkästään kustannuskysymys, vaan yrityksen hiilijalanjäljen pienentäminen kytkeytyy erottamattomasti liiketoiminnan menestykseen.

– Vastuullisuus ja kestävä energiankäyttö tukevat yrityksen kilpailukykyä, ja CO2-päästöjen tunnistaminen ja seuranta ovatkin ensimmäisiä askeleita matkalla kohti hiilineutraaliutta.

Sopisiko Energiajohtaja-palvelu sinunkin yrityksellesi? Ota yhteyttä yritysmyynti@lumme-energia.fi niin jutellaan lisää! 

 


 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

03.06.2024 | energiajohtaja

Energiajohtaja saa nyt keskitetyn näkymän yrityksen energia-asioihin nettiportaalissa

Lumme Energian Energiajohtaja on suuryritysten käyttöön tarkoitettu energia-asioiden hallinnan kokonaisvaltainen palvelu. Energiajohtaja-asiakkaat...

27.05.2024 | uutinen

Webinaari: Aurinkovoimala tulevaisuuden sähkömarkkinassa

Maksuton webinaari sinulle, joka haluat kuulla: miksi ja miten yritysten kannattaa reagoida sähkömarkkinoiden murrokseen miten muuttaa ailahtelevien...

15.02.2024 | uutinen

Lammin Ikkuna panostaa uusiutuvaan EKOenergiaan hiilineutraaliusmatkallaan

Lumme Energia tukee Lammin Ikkuna Oy:tä vastuullisuustyössä. Luotettava, asiantunteva ja monipuolinen energiajohtamiskumppani pitää huolen siitä,...