Energiaa kuljettavat kaapelit valmistuvat nyt CO2-vapaalla sähköllä

Takaisin

Jo yli puoli vuosisataa suomalaisen kaapeliteollisuuden eturiviin kuuluva Reka Kaapeli ja suomalainen energiayhtiö Lumme Energia syventävät ympäristövastuullista yhteistyötään. Nyt sähköä ja tietoliikennettä kuljettavat kaapelit valmistuvat CO2-vapaalla sähköllä.

Kaapelit kuljettavat voiman sinne missä sitä tarvitaan. Sähkö ja tietoliikenne kulkevat suuremmilta osin kaapeleita pitkin. Laadukkaat, korkean vaatimustason ja standardit täyttävät kaapelit valmistuvat Suomessa, Reka Kaapelin tehtailla.

Reka Kaapeli on suurin suomalaisomisteinen kaapelinvalmistaja, jolla on tuotantolaitoksia Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä. Yritys hyödyntää tuotannossaan nykyaikaisia tuotantomenetelmiä ja -teknologiaa, joiden avulla kaapeleita syntyy esimerkiksi uusiutuvan energian tarpeisiin, erityisesti tuulivoiman rakentamiseen.

Vuosien kumppanuutta ja toimivaa yhteistyötä

Lumme Energian ja Reka Kaapelin kumppanuus on saanut alkunsa useita vuosia sitten. Yhteiset tavoitteet ja arvot valoivat toiminnan perustan sekä tukevat yritysten välistä yhteistyötä. Kaapeleiden valmistuksessa kuluu runsaasti sähköä, joten se on myös merkittävä muuttuja Reka Kaapelin tuotannossa. Tehtaiden suuren sähkönkulutuksen vuoksi sähkön hankinta onkin tuotantojohtajalle arkipäivää. ”Sähkö on meille iso muuttuja, käytämme todella paljon sähköä omassa toiminnassamme”, Reka Kaapelin tuotantojohtaja Anne Tillgren kertoo.

Sähkön hankinnassa Reka Kaapelia auttavat Lumme Energian asiantuntijat ja oma yhteyshenkilö, jotka pitävät asiakkaansa ajan tasalla sähkön markkina-arvosta.

Reka Kaapeli antaa kiitosta Lumme Energialle myös monimutkaisen sähkömarkkinalain hallitsemisesta. ”Seuraamme aktiivisesti sähkömarkkinoita, ja ehdotamme asiakkaille parhainta ajankohtaa tehdä hintakiinnitykset”, Lumme Energian sähkön hankintapäällikkö Antti Tammi kertoo.

Ympäristöystävällisempiä valintoja ja konkreettisia tekoja

Vastuullisuus on yksi Reka Kaapelin strategisista tavoitteista. Markkinoilla kestävä kehitys vaikuttaa kaikkeen toimintaan, ja kestävän kehityksen ratkaisuja painotetaan ja arvostetaan. ”Vastuullisuus on strategiassamme tärkeässä roolissa, haluamme vastata markkinatarpeisiin ja näyttää esimerkkiä omalla toiminnallamme”, Anne avaa yrityksen taustoja.

Reka Kaapeli käynnisti neuvottelut eri sähköntoimittajien kanssa, tavoitteena löytää ympäristöystävällisempi ratkaisu tuotannossa käytetylle energialle.

Lumme Energia pystyi vastaamaan Reka Kaapelin tarpeeseen järkevällä ja ympäristöystävällisellä ratkaisulla.

”Prosessi oli miellyttävä, koska kaikki mahdollinen tieto oli käytettävissämme. Löysimme aidosti strategiaamme tukevan ratkaisun”, Anne iloitsee. ”Oli paljon muitakin toimittajavaihtoehtoja ja teimme vertailuja. Päädyimme Lumme Energiaan, koska luottamus pitkäaikaiseen kumppaniin oli vahva. Lisäksi Lumme Energia tarjosi aktiivisesti monipuolisia ratkaisuja”, Anne perustelee.

Nyt Reka Kaapelin kolme tuotantolaitosta ja toimistotilat hyödyntävät täysin päästötöntä, CO2-vapaata sähköä. ”Lumme Energian CO2-vapaa sähkö tuotetaan uusiutuvista energialähteistä. Reka Kaapelin tehtaat pyörivät nyt pohjoismaisesta vesivoimasta tuotetulla sähköllä”, Lumme Energian avainasiakaspäällikkö Jukka Melonen kertoo sähkön alkuperästä. ”Ostamme Reka Kaapelin kulutusta vastaavan määrän alkuperätakuita, tällä varmistamme sähkön vihreyden”, lisää Antti.

”Ratkaisumme tukee strategiaamme ja se on konkreettinen ympäristöteko. Valinnallamme tuemme kestävää kehitystä, joka on myös kustannusmielessä järkevä valinta. Kustannusten lisäksi on tärkeää tarkastella myös aineetonta arvoa, josta voimme viestiä asiakkaidemme suuntaan”, Anne tiivistää hyötyjä.

Valinnoillaan voi vaikuttaa

Niin yritykset kuin kuluttajat voivat vaikuttaa valinnoillaan. Sen lisäksi, että valinnat vaikuttavat tulevaisuuteen, niillä voi myös näyttää esimerkkiä toisille. Kestävää kehitystä tukeva valinta on tehdä päätös puhtaamman tulevaisuuden puolesta ja vähentää sähköntuotannossa syntyviä CO2-päästöjä. ”Vaihtamalla CO2-vapaaseen sähköön vaikutat tulevaisuuteen ja näytät konkreettista esimerkkiä muillekin”, Antti vakuuttaa.

Yrityksen profiloituminen erityisesti kestävän kehityksen ratkaisuihin tulee olemaan keskeisessä roolissa päätöksenteossa. Niin kuluttajat kuin yritysasiakkaat tekevät arvopohjaisia valintoja. Kestävää kehitystä tukevat valinnat ja konkreettiset teot tuovat sitä kautta kilpailuetua.

”Kannattaa miettiä asiaa yrityksen profiilin ja kokonaiskuvan kannalta sekä luoda katse tulevaisuuteen. Kestävän kehityksen ratkaisut tulevat olemaan merkittävässä roolissa”, Anne vinkkaa.

Pienellä ajatusleikillä voitaisiin hyvinkin todeta, että nyt ekologinen energia kulkee CO2-vapaalla sähköllä valmistettuja kaapeleita pitkin.

 

Pitkäaikainen yhteistyömme Reka Kaapelin kanssa pohjautuu  yhteisille arvoille ja ympäristövastuulle.

Lue lisää blogistamme Reka Kaapeli Oy - Sähkön hankinta on riskienhallintaa ja jatkuvaa vaukauden hakemista.

Lue lisää
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

13.07.2021 | blogi

Kuinka kasvattaa veloituksetta yrityksen myyntiä? 4 syytä lähteä mukaan Lumme-tiimiin

Haluaisitko kasvattaa myyntiä ja saada lisää asiakkaita vaivattomasti? Jos vastaat kyllä, niin ratkaisu on Lumme-tiimi.  Lisätään tarjoamasi tuotteen...

08.07.2021 | blogi

Kenkävero kulkee kohti kokonaisvaltaista vastuullisuutta EKOenergian siivin

Lumme Energian toimittama EKOenergia-merkitty sähkö on osa käsi- ja taideteollisuusyhdistys Taito Itä-Suomi ry:n ja sen tunnetuimman toimipisteen...

08.06.2021 | blogi

Vastuullisuus yrityksessä on iloinen asia

Tänä päivänä yritykset edellyttävät alihankkijoiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan yhä enemmän vastuullisuutta omassa toiminnassaan. Koko ketju...