Hiilineutraali yritys

Tervetuloa mukaan luomaan puhtaampaa tulevaisuutta!

Me Lumme Energialla tarjoamme tuotteita ja palveluja, joiden avulla yrityksenne voi edistää vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä hiilineutraaliuteen asti.

Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035 ja EU on Pariisin ilmastosopimuksen myötä sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan kaikkien panostusta.

Hyvitä yrityksesi hiilijalanjälki

Hiilijalanjäljen hyvittäminen on jokaiselle mahdollinen teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hiilijalanjälki tarkoittaa ilmastopäästöjä, joita ihmisten ja yritysten toiminnat ja teot aiheuttavat. Hiilijalanjälki voidaan laskea ja hyvittää. Hyvittämisen rinnalla puhutaan myös kompensoimisesta ja korvaamisesta.

auringonvalo rajattu

Miten hiilijalanjäljen hyvittäminen tapahtuu?

Energiajohtaja-palveluumme kuuluvan Hiilineutraalisuus-palvelun avulla kartoitamme yhdessä yrityksesi kanssa ensimmäisenä mistä yrityksesi päästökuorma koostuu laskemalla hiilijalanjälki. Hiilijalanjälki voidaan laskea tuotteelle, prosessille, tapahtumalle tai koko organisaatiolle. Laskennan avulla saamme selville, mitä toimintatapoja muuttamalla päästöt pienenevät ja säästöt kasvavat. Tekoja voivat olla muun muassa  

  • uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkösopimus, 
  • energiansäästötoimenpiteet ja
  • yrityksen toimintaympäristön, kiinteistön ja prosessien ekologisuuden arviointi.

Lisäksi yrityksesi voi hyvittää sen osan hiilijalanjäljestä, joka tehtyjen toimenpiteiden jälkeen jää jäljelle. Se voidaan tehdä ostamalla EU:n päästöoikeuksia tai kotimaisilla metsäpohjaisilla hiilinieluilla. 


Olemme hyvittäneet päästöjä EU:n päästökaupan kautta yhteistyössä CO2eston kanssa. Kun EU:n päästökaupasta ostetaan päästöoikeuksia, kyseiset päästöoikeudet poistuvat markkinoilta. Tämä tarkoittaa aitoa päästöjen vähentymistä. Koska päästöoikeuksia on rajallinen määrä, oikeuksien ostaminen vähentää kaikkien toimijoiden päästöoikeuksien määrää.


Hyvitys voidaan tehdä vaihtoehtoisesti myös Green Carbonin kotimaisilla metsäpohjaisilla hiilinieluilla. ISO-standardit täyttävät hiilinielumalli tuottaa metsään lisäkasvua ja muuntuu hiilensidontakyvyksi.

Yrityksen hiilijalanjäljen hyvitys

  1. Kaikki alkaa kartoituksesta. Millaiset hiilineutraaliuteen liittyvät tavoitteet yritykselläsi on? Otetaanko laskennassa huomioon kaikki yrityksen toiminnot vai kenties jokin yksittäinen toiminto kuten tapahtuma, palvelu tai tuote?

  2. Tunnistetaan olennaiset hiilidioksidipäästöjen lähteet ja lasketaan hiilijalanjälki.

  3. Laskenta ja raportointi auttavat pohtimaan, mitä tekoja yrityksesi voi tehdä säästöjen saavuttamiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi? 

  4. Toimenpiteet päästöjen pienentämiseksi ja hiilijalanjäljen hyvitys.

  5. Yrityksesi saa todistuksen hiilijalanjäljen hyvittämisestä.

  6. Tarjoamme apua viestintään, jotta myös yrityksenne asiakkaat ja sidosryhmät kuulevat tarinanne.

 

Lue lisää blogista:  Miten yrityksen hiilijalanjälki hyvitetään

Lumme Energia on luotettava arjen kumppani. 

Voit ottaa yritysmyyntiimme yhteyttä:
yritysmyynti@lumme-energia.fi
puh. 010 207 4830 (arkisin 8-18)

Täytä  yhteydenottolomake, niin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Meiltä sähkösopimukset suuryrityksen tarpeisiin - autamme mielellämme sopimuksen valitsemisessa.

Yritysmyynnissämme sinua auttavat Jani, Ari, Jukka, Juha ja Anni. Jutellaanko lisää?

Katso yritysmyynnin yhteystiedot