Aurinkosähkön myynti verkkoon - Miten teen sen?

Jos kaikkea tuottamaansa sähköä ei pysty käyttämään itse, syntyy ns. ylijäämäsähköä, joka siirretään paikalliseen sähköverkkoon.  Ylijäämäsähkö kannattaa hyödyntää, joten ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja sovi ylijäämäsähkön myymisestä Lumme Energialle.

Lumme Energia ostaa sähköenergian asiakkaalta Nord Pool -sähköpörssin toteutuneen Suomen hinta-alueen tuntihinnalla. Kuluttaja-asiakkailta emme peri välityspalkkiota. Yritysasiakkailta vähennämme välityspalkkion 0,24 snt/kWh (alv 0 %). Kuukausimaksu on 0 €/kk (alv 0 %).

Edellytämme sähköenergian ostamista Lumme Energialta siihen kulutuskäyttöpaikkaan, johon tuotanto on liitetty. Lumme Energia  hyvittää ylijäämäsähkön arvon samalla sähkölaskulla kuin kulutusta laskutetaan. Lähetämme sekä tuotannon käyttöpaikan että vastaavan kulutuskäyttöpaikan osalta sinulle 12 laskua vuodessa. Jos tämä ei ole mahdollista, käytetään hyvityslaskua. Hyvityksestä vähennetään aina kyseisen hyvitysjakson myydyn sähköenergian maksut. Jos hyvitysjakson myydyn sähköenergian maksut ovat suuremmat kuin ylijäämäsähköstä saatu hyvitys, maksat näiden erotuksen Lumme Energialle. Tuotannon hyvitykset palautetaan aina tilillesi. Sopimuksen päättyessä Lumme Energia hyvittää myydyn sähköenergian arvon sinulle loppulaskulla kuusi viikkoa sopimuksen päättymisestä.

Toteutuneita spot-hintoja voit tarkastella Sähkön hinta -seurantasivultamme.

Pientuotannon ehdot voit lukea tästä.