Mitä K-kauppias Tiina Karinkanta arvostaa sähköntoimittajassa?

Takaisin

Tiina Karinkanta toimii Mikkelissä K-Supermarket Rokkalan yrittäjänä. Kauppiasvuosia Tiinalla on takanaan yhteensä kahdeksan ja nykyinen kauppa on hänen kolmas. Vuosien saatossa hänellä on ollut sähkösopimusasioissa apuna niin meklaria kuin konsulttiakin, mutta nämä kokemukset opettivat sähkösopimuksen hoidon olevan helpompaa ja edullisempaa suoraan sähkönmyyjän kanssa. Näin asioimalla sähkön hankinnassa ei myöskään synny piilokustannuksia esimerkiksi tuplamarginaalista.

Sähkö on K-kauppiaalle toiminnan edellytys

K-kauppias-Tiina-Karinkanta-Rokkala-k-supermarket-muokattu1000Pitkän uransa aikana Tiina on nähnyt mitä erikoisimpia sähkösopimuksia. Kauppiasuransa alkutaipaleella hän törmäsi sopimuksien kanssa monenlaisiin ongelmiin mm. sisällön ja laskutuksen suhteen. Sähkösopimuksista on myös ollut hankala päästä eroon. Tiina on joutunut oppimaan kantapään kautta, että halvin ei ole koskaan paras ratkaisu. ”Aika on rahaa kauppiaalle, haluan käyttää aikani asiakkaiden hyväksi, enkä sopimussotkujen selvittämiseen, myös laskutuksen on toimittava ajallaan ja oikein”, kertoo Tiina.

Ennen Mikkeliin tuloaan Tiina Karinkanta työskenteli kauppiaana Joensuussa. Muutto ja uuden kauppapaikan haltuunotto ovat aina epäjatkuvuuskohtia yrittäjälle. “Uudelle paikkakunnalle muutettaessa ja uutta kauppaa käynnistettäessä on tärkeää, että hommat lähtevät vauhdilla ja mutkattomasti käyntiin. Sähkön kohdalla tämä on tietysti erityisen tärkeää, koska sähkö on toiminnan edellytys ja kauppiaalle iso kuluerä”, Tiina toteaa. K-Supermarket Rokkalan starttaamisen Tiina muistaa hektisenä aikana, sillä kauppa piti saada pyörimään, edellinen kauppa Joensuussa tyhjentää ja samalla perhe muutti Mikkeliin.

"Katsoimme yhdessä Lumme Energian yhteyshenkilömme Jukka Melosen kanssa K-Supermarketille sopivan ratkaisun ja homma on toiminut alusta asti.”

Uuden kauppapaikan sähkösopimuksen tekeminen oli kuitenkin helpoimmasta päästä, sillä edellisellä kauppiaspariskunnalla oli sopimus paikallisen Lumme Energian kanssa. Tiina K-kauppiaana haluaa toimia paikallisten yritysten kanssa. Myös tämän vuoksi Tiinalle oli luontevaa jatkaa saman paikallisen ja luotettavaksi todetun toimijan kanssa. ”Katsoimme yhdessä Lumme Energian yhteyshenkilömme Jukka Melosen kanssa K-Supermarketille sopivan ratkaisun ja homma on toiminut alusta asti”, Tiina kertoo yhteistyöstä.

Lumme Energian asiantuntijat vapauttavat K-kauppiaan aikaa asiakkaille

Kumppanuudessa Lumme Energian kanssa Tiina näkee tärkeänä henkilökohtaisen palvelun. K-kauppiaana hän arvostaa sitä, että Lumme Energialla on ihminen, jonka saa kiinni ja joka tuntee kauppiaan ja hänen sähkösopimuksensa. Lumme Energian avainhenkilöt vastaavat siitä, ettei asiakkaan tarvitse aina yhteydenoton aikana aloittaa kertomalla omaa tarinaansa alusta asti. Tiina kertoo, kuinka hänestä on hienoa, että keskustelua avainhenkilön kanssa voi käydä myös sähköpostitse, jossa myös tärkeät paperit kulkevat kätevästi. Kauppiaana Tiina ei pysty roikkumaan puhelimessa, vaan hänen pitää olla kaupassa asiakkaidensa parissa.

Lumme Energian asiantuntijat pitävät huolen, että heidän asiakkaansa voivat keskittyä oman liiketoimintansa kehittämiseen sähkön seuraamisen sijaan. “Aikaisemmin luin paljon pörssisähköstä ja perehdyin perusteellisesti asiaan, kunnes totesin, että aiheen jatkuva seuranta vaatii liikaa yrittäjän aikaa, joka taas on pois asiakastyöstä. Nyt yhteyshenkilömme Jukka Melonen Lumme Energialta kertoo ja perustelee tarpeen tullen vesisähköstä ja Olkiluodosta tai sääoloista, kuten milloin on ollut kuivaa, kylmä kesä tai kova pakkastalvi. Sääolosuhteet vaikuttavat yllättävän paljon sähkön hintaan. Jukka käy läpi hintakehityksiä ja keskustelemme eri ratkaisuista”, Tiina kertoo.

Avainhenkilöt auttavat ja vastaavat mielellään mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja pitävät huolta asiakkaiden vuositarkastuksista. ”On hienoa, jos jokin asia mietityttää, Jukka vastaa kysymyksiini. Kauppiaalla ei ole aikaa pitää sähköasioita ja vuositarkistuksia mielensä päällä. Siksi onkin hyvä, että Jukka soittaa silloin, kun on tärkeää sopia kiinnityksiä. Kauppiaan ydinosaamista ei ole, eikä pidä olla sähkösopimusten perinpohjainen tunteminen”, Tiina kertoo yhteistyöstä Lumme Energian kanssa. Kauppiaan oikea paikka on kaupan lattialla asiakkaiden keskellä, linjaa Tiina.

”Kauppiaan ydinosaamista ei ole, eikä pidä olla sähkösopimusten perinpohjainen tunteminen.”

Yhteistyön tuloksia tähän mennessä

k-market-rokkala-500-nettiinK-Supermarket Rokkalassa on räätälöidyllä ja selkeällä sähkösopimuksella, kulutuksen seurannalla sekä avainhenkilön avustuksella pystytty pienentämään sähkönkulutusta ja saatu aikaan kustannussäästöjä. Tiina on verrannut K-supermarket Rokkalan ja edellisen kauppapaikkansa sähkönkulutusta. Vaikka edellinen kauppapaikka Joensuussa oli 400 neliötä pienempi, sähkönkulutus oli ollut jonkin verran suurempi kuin nykyisessä Rokkalan Supermarketissa. Valaistuksen osalta selkeitä säästöjä on tullut led-valaistuksen asennuksella ja valojen ajastuksella. Pienistä asioista on kertynyt isoja säästöjä. Tiina kertoo myös käyneensä henkilökunnan kanssa läpi sähkön ja veden kulutusta. Sähkönkulutukseen on myös kiinnetty huomiota Tiinan kotona.

Lumme Energian ja Tiina Karinkantan yhteistyö jatkuu menestykkäästi “Varma juttu ja homma toimii, niin en lähde vaihtamaan. Laskutuksesta ei tarvitse huolehtia ja huolestua. Pystyn luottamaan Jukkaan, hän käy läpi hintakiinnityksiä ja keskustelemme eri ratkaisuista”, tiivistää Tiina yhteistyötään Lumme Energian kanssa.

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

20.05.2021 | asiakastarina

Paljonko aurinkosähköä maitotilalla tuotettiin tänään?

Mikkeliläinen maitotilallinen Petri Pekonen seuraa innokkaasti aurinkosähkön tuotantoa invertteristä. Loppusyksystä asennetut paneelit alkavat...

20.08.2020 | blogi

Energiaa kuljettavat kaapelit valmistuvat nyt CO2-vapaalla sähköllä

Jo yli puoli vuosisataa suomalaisen kaapeliteollisuuden eturiviin kuuluva Reka Kaapeli ja suomalainen energiayhtiö Lumme Energia syventävät...

24.01.2020 | asiakastarina

Ilmastonmuutos ei odota - isännöintitoimistot haastettu talkoisiin

Savonlinnan Isännöintikeskus ja Isännöinti Taloluotsi ovat ottaneet käyttöönsä EKOenergia-merkityn sähkön. Isännöitsijät haluavat toimia...