Viksu auttaa sähkösopimuksen valinnassa

Viksu on uuden ajan apuri sähkösopimuksen tekemiseen. Viksu on chatbotti, jonka tehtävänä on kartoittaa asiakkaan sähkönkäyttötottumuksia ja suositella tämän perusteella sopivinta sähkösopimusta.

Julkaistu: 8.3.2018 8.48

Viksussa on eteläsavolaista voimaa. Viksun teknisestä toteutuksesta vastaa mikkeliläinen Metatavu Oy ja ulkoasusta savonlinnalainen mainostoimisto Hinku Oy. Viksuun voi törmätä Lumme Energian nettisivulla.

Sähkösopimuksen tekeminen tuntuu usein hankalalta asialta, joka vaatii paljon perehtymistä. Viksu syntyi tarpeeseen auttaa asiakasta löytämään itselleen paras sähkösopimus.

Viksu kyselee ja tekee kartoituksen kodin asumismuodon, pinta-alan, lämmitysmuodon ja muun muassa asukkaiden määrän perusteella. Ympäristötietoiselle Viksu osaa suositella uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä.

Viksu on Lumme Energian chatbotti, joka on tehty yhteistyössä Lumme Energian ja mikkeliläisen ohjelmistotalo Metatavun kanssa. Chatbotti on Lumme Energian verkkosivuilla asiakkaiden kanssa keskusteleva chat-palvelu, jonka taustalla on luonnollista kieltä ymmärtävä tekoäly. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa tekoälyllä toteutettu asiakaspalvelu sähkön myynnissä.

-Lumme Energia kuvasi meille, kuinka asiakkaan sähkönkäyttö selvitetään. Tämän jälkeen me koodasimme botin siihen kuntoon, että se kykenee johdattamaan keskustelua asiakkaan kanssa tarvekartoituksesta aina sopimukseen saakka. Viksun koodauksessa on käytetty tekoälyä ja käytyjen keskustelujen pohjalta sitä opetetaan lisää, kertoo Metatavun toimitusjohtaja Jere Lauha.

Lumme Energian liiketoimintajohtaja Mika Ahola on tyytyväinen Viksun kykyyn tehdä asiakkaan kanssa kartoituksia ja suositella asiakkaalle parhaiten sopivaa sopimusmallia.

-Viksu auttaa asiakkaita Lumme Energian verkkosivuilla kellon ympäri vuoden kaikkina päivinä. Olemme laajentaneet palveluaikoja puhelinpalvelussa ja chatissa. Viksu tarjoaa nyt uuden kellonajoista riippumattoman palvelun asiakkaille, jotka haluavat käyttää sähköisiä palvelukanavia, kertoo Mika Ahola.

-Vaikka Viksu on vielä harjoittelujaksolla, eikä kykene selvittämään kovin monimutkaisia asioita, sitä kehitetään ja se oppii käymistään keskusteluista koko ajan lisää, lupaa Ahola.

Viksuun pääset tutustamaan tästä.