Pinnan alla on elämää - tulevaisuudessakin

Julkaistu: 9.4.2018 15.08

Meille on tärkeää olla omalta osaltamme luomassa parempaa huomista ja säilyttämässä luonnon monimuotoisuutta. Tästä syystä olemme mukana erilaisissa ympäristöprojekteissa ja teemme yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa. Olemme osallisena myös ELY-keskuksen ja Etelä-Savo Kalatalouskeskuksen koordinoimassa hankkeessa, joka tähtää Mäntyharjun reitin taimenkantojen elvyttämiseen mäti-istutuksilla.

Tukemme avulla hankkeeseen hankittiin biohajoavia ekologisia mätirasioita ja järvitaimenen mätiä. Osallistuimme maaliskuussa mätirasioiden istutukseen ELY-keskuksen ja Etelä-Savon Kalatalouskeskuksen asiantuntijoiden kanssa mm. Kissakosken kalatiellä, missä kalakantojen elpymiseen suhtaudutaan muutoinkin vakavasti, ja tulokset ovat olleetkin kannustavia: viime kesän aikana Kissakosken luonnonmukaisella kalatiellä tavattiin yhteensä 17 000 eväkästä.

Mäti-istutukset toteutetaan vuosittain maaliskuun aikana kalataloudellisesti arvokkaisiin koskikohteisiin. Mätirasiaan laitetaan mätiä 1 - 1,5 dl sekä muutama pienikokoinen kivi painoksi. Rasia sijoitetaan lähelle poikaskivikoita, mistä taimenen poikaset kuoriutuvat rasiaan huhtikuun aikana ja ruskuaispussivaiheen jälkeen poistuvat rasiasta kivikoiden suojaan. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kevättä ja poikasten kuoriutumista.

Kuvia mäti-istutuksesta

Kuva - Mätirasioita kuljetuslaatikossa.jpg
Kuva - Mätirasiaan laitetaan mätiä.jpg
Kuva - Mätiä mätirasiassa.jpg
Kuva - Mätirasioita kädessä.jpg
Kuva - Mätirasioita laitetaan veteen.jpg

Eko Lumme -sopimuksella osallistut ympäristöhankkeisiimme.

Tutustu ja tee sopimus