Kyseenalaista puhelinmyyntiä Lumme Energian nimissä

Olemme saaneet asiakaspalautetta, että Lumme Energian nimissä tehdään kyseenalaista puhelinmyyntiä.

Julkaistu: 6.7.2018 13.51

Soittaja esiintyy virheellisesti Lumme Energian edustajana ja haluaa päivittää asiakkaan sopimuksen 25 % nykyistä edullisemmaksi. Puhelut ovat asiakkaidemme kertomusten mukaan kaikki tulleet 041 -alkuisista numeroista ja numeroon takaisin soitettaessa puhelu katkaistaan välittömästi. Asiakkaiden yhteydenottoja on tullut ainakin kesäkuun 19. päivän jälkeen useita. Puheluissa 25 % nykyistä edullisemmaksi luvattu sopimus on asiakkaiden toimittamien dokumenttien perusteella paljastunut määräaikaiseksi pörssisähkösopimukseksi jonka hinta on ollut merkittävästi asiakkaiden nykyisiä sopimuksia kalliimpi. Lisäksi sopimukseen sisältyy arvioon perustuva ennakkolaskutus. Jos asiakas valitsee todelliseen kulutukseen perustuvan jälkikäteen tapahtuvan laskutuksen, veloitetaan siitä korotettu perusmaksu.

Asiakkaat ovat pyytäneet apua Lumme Energialta epäilyttävien soittojen jälkeen. Muistutamme, että puhelimessa tehdyissä sopimuksissa on 14 vuorokauden peruutusaika siitä hetkestä alkaen, kun sopimus on tehty. Peruutusaika alkaa siis siitä hetkestä, kun sinulle on soitettu. Kirjallisia sopimusvahvistuksia ei kannata jäädä odottamaan, koska ne saapuvat saamamme palautteen mukaan vasta monta viikkoa puhelun jälkeen.

Haluamme tiedottaa asiakkaillemme, että tällä toiminnalla ei ole mitään tekemistä Lumme Energian kanssa. Voit aina varmistaa asioivasi Lumme Energian kanssa kun katkaiset epäilyttävän puhelun ja soitat takaisin asiakaspalveluumme p. 0800 90110 (arkisin klo 8-18). Numeroon soittaminen on sinulle maksuton ja kaikki Lumme Energian nimissä olevat puhelinnumerot löytyvät myös Lumme Energian nimellä numerotiedustelupalveluista. Kuluttajille suunnattua harhaanjohtavaa markkinointia Suomessa valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.