Iloa ja energiaa palvelutaloihin, katso konsertit Facebook-sivultamme

Joroisten Musiikkipäivien konsertteja viedään palvelutaloihin. Näin he, jotka olisivat halunneet tulla, mutta heillä ei ollut siihen mahdollisuutta, pääsevät myös nauttimaan musiikkielämyksistä.

Julkaistu: 12.6.2018 15.32 (Päivitetty: 12.7.2018 8.07)

Joukko esiintyviä taiteilijoita vierailee Joroisten Musiikkipäivien yhteydessä alueen palvelukeskuksissa ja -taloissa. He, jotka eivät ikänsä, sairautensa tai muun liikuntaesteen takia pääse osallistumaan festivaalin konsertteihin paikan päälle, pääsevät nyt nauttimaan laadukkaista konserteista. 

Elämyksiä ja iloa — livenä ja somena

Jokaiselle meistä saattaa joskus koittaa aika, jolloin vahvasta halusta huolimatta emme pysty osallistumaan paikkakuntamme kulttuuritapahtumiin. Ikääntymisen myötä mahdollisesti syntyvät liikkumisrajoitteet ovat yksi tekijä, joka vaikeuttaa osallistumista konsertteihin, teatteriin tai urheilutapahtumiin.

-Joroisten Musiikkipäivät levittäytyy kuuden yhteistyössä mukana olevan kunnan alueelle, joten toimialueellamme on runsaasti vanhuksia, jotka mainituista syistä jäävät tarjoamiamme taide-elämyksiä vaille. Yhteistyö Lumme Energian kanssa tekee mahdolliseksi musiikillisen tervehdyksen viemisen vanhuksille, toteaa Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

Festivaalin taiteilijat tekevät taiteilijavierailuita kuudella paikkakunnalla: Joroisissa, Pieksämäellä, Rantasalmella, Leppävirralla, Varkaudessa ja Juvalla. Taiteilijavierailut toteutetaan pääosin samoina päivinä, kuin kyseisten taiteilijoiden konsertit toteutetaan kullakin paikkakunnalla. Näitä musiikkia ja tarinointia sisältäviä taiteilijavierailuita voi seurata myös livelähetyksinä Lumme Energian Facebook-sivuston kautta.

Taiteilijavierailuiden ja livelähetysten ajankohdat

Joroinen, 23.7. klo 14 Palvelutalo Mansikkapaikka
Marion Melnik, sopraano

Leppävirta 24.7. klo 15 Palvelukeskus Leivola
Mikko Nuopponen, tenori

Juva, 26.7. klo 14 Palvelukeskus Juvakoti
Markus Suihkonen, basso

Rantasalmi 26.7. klo 16 Palvelukeskus Mäntylä
Raul Mannola ja Aylin Eleanora, Flamenco taiteilijat

Varkaus 27.7. klo 15 Käpykankaan palvelukeskus
Hannakaisa Nyrönen, sopraano

Pieksämäki, 28.7. klo 15 Valona Vanhuspalvelut
Erja Lyytinen, artisti

Tapahtumat ovat yksityisiä, mutta niistä voi seurata livelähetyksiä facebookissa @lumme-energia.

Lumme Energian ja Joroisten Musiikkipäivien yhteistyö laajentaa festivaalin saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Yhdessä suunniteltu uusi konsepti toteutetaan kesällä 2018 ensimmäistä kertaa. -Välittäminen on meille molemmille tärkeä ja yhdistävä arvo, toteaa Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta.