Mitä on yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö?

Yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö ovat verkkoyhtiön määrittelemiä sähkön jakelun siirtotuotteita eli tariffeja.

Yleissähkö

Yleissähkö ei erottele sitä, käytätkö sähköä yöllä vai päivällä, kesällä vai talvella. Se sopii takuuvarmasti kaikkeen sähkönkäyttöön, olipa kyse sähkölämmitteisestä kohteesta tai ei. Tyypillisimmin yleissähkö on mittaustapana kohteissa, joissa ei ole sähkölämmitystä. Esimerkiksi kesämökeillä, kerros- ja rivitaloasunnoissa sekä omakotitaloissa ja pienyrityksissä. Lumme Energian sopimuksista voit valita yleissähkön aina, olipa mittaustapa taustalla mikä tahansa.

Yösähkö, kaksiaikasähkö, aikasähkö

Kun puhutaan yösähköstä, sähkön käyttö mitataan erikseen päivä- ja yöajalta. Lumme Energia käyttää päivä- ja yöenergian hinnoittelussa valtakunnallista aikavyöhykejaottelua. Siinä päiväajan energiamaksua sovelletaan klo 07-22 ja yöajan energiamaksua klo 22-07.

Kausisähkö, vuodenaikasähkö, talvipäiväsähkö

Vuodenaikasähkö eli kausisähkö jakaa sähkön käytön nimensä mukaisesti talviarkipäivän ja muun ajan kulutukseen. Mittaustapa soveltuu hyvin kohteisiin, jossa sähkölämmityksen tukena on esimerkiksi puulämmitys ja ilmalämpöpumppu. Talviarkipäivinä energian hinta on yleensä kalliimpi, muun muassa pakkasjaksoista johtuen. Muu aika puolestaan on edullisempaa ja kulutusta kannattaakin ohjata edullisimpiin vuoden- ja vuorokaudenaikoihin. Vuodenaikasähkö sopii sähkölämmittäjille, jotka voivat hyödyntää varaavaa sähkölämmitystä, takkaa tai leivinuunia. Myös maatiloille, jotka käyttävät sähköä runsaasti kesäaikaan, on vuodenaikasähkö oiva mittaustapa. Lumme Energia noudattaa talviarkipäivän ja muun ajan hinnoittelussa valtakunnallista aikavyöhykejaottelua. Energian hinta on edullisempaa yöllä, sunnuntaisin ja kesällä:

Talviarkipäivä: 1.11.-31.3., ma-la klo 07-22

Muu aika: 1.11.-31.3. ma-la klo 22-07, su koko päivän, 1.4.-31.10. koko ajan

Millainen sähkösopimus?

Kaikkiin kohteisiin, mittaustavasta riippumatta, sopii yleissähkösopimus. Katso sähkösopimuksemme www.lumme-energia.fi/sahkosopimus

Jos haluat tarjouksen mittaustapaasi perustuen ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse 0800 90110 (palvelemme 24/7) tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella.