Mitä eroa on määräaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa sopimuksessa määritellyn ajan, joka on maksimissaan kaksi (2) vuotta. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa nimensä mukaisesti toistaiseksi.

Määräaikainen sähkösopimus päättyy sopimuksen määräajan umpeutuessa, mutta sopimuksen voi irtisanoa esimerkiksi muuton tai omistajan vaihdon yhteydessä. Jos kuluttaja on tehnyt määräaikaisen sähkösopimuksen, jonka pituus on yli 2 vuotta, niin silloin hän voi irtisanoa sen kahden vuoden kuluttua 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa, niin kauan kunnes se irtisanotaan. Asiakas voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi muuttua sähkömarkkinalain ja sopimusehtojen puitteissa.

Lumme Energian määräaikainen Eko Lumme Vesi -sopimus on edullinen, varma valinta ja sopii sinulle, jos arvostat ennustettavuutta, mutta seuraat energiamarkkinoita. Sopimuskauden pituus on 24 kuukautta ja hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Sopimus on molempia osapuolia sitova, mutta muuttotilanteessa voit kuitenkin irtisanoa sopimuksesi kesken määräaikaisuuden. Suosittelemme määräaikaista sopimusta!

Jos et halua tehdä määräaikaista sähkösopimusta, niin silloin hyvä valinta on toistaiseksi voimassa oleva Eko Lumme Vesi-sopimus. Se on huoleton, ja takaa vakaan hintatason ja helpon asioinnin. Sopimuksen hinta tarkistetaan automaattisesti 2-4 kertaa vuodessa sähkömarkkinoiden kehittymistä seuraten. Sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.