Lusto

Luston sähkösopimuksen valintaan on vaikuttanut Lumme Energian paikallisuus. Myös energian hinta on kilpailukykyinen.

Lusto – Suomen Metsämuseo on valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Punkaharjulla. Luston perustehtäviä ovat metsäalan historian ja kulttuuriperinnön tallentaminen, tutkimus ja kokoelmapalvelut sekä näyttely-, tapahtuma- ja museopedagoginen toiminta. Vuosittain Lustossa vierailee yli 30 000 kävijää. Lusto-rakennuksen kuutiotilavuus on lähes 40 000 m3, josta näyttelypinta-alaa on n. 2 500 m2.

Millainen sähkönkäyttäjä yrityksenne on?

Lusto käyttää kiinteistössään sähköä vuodessa n. 550 MWh. Museolla on velvollisuus hoitaa ja säilyttää kokoelmat mahdollisimman hyväkuntoisina, joten säilytys-, arkisto- ja näyttelytilojen olosuhteiden vakaana pitäminen kuluttavat sähköä. Talvisaikaan tarvitaan ilmankostuttamista, kesäaikaan käyvät jäähdytys- ja kuivatuskoneet. Ilmanvaihtoa tarvitaan ympäri vuoden. Sähköä kuluu myös valaistuksessa ja ravintolan keittiössä. Erilaiset saatto- ja sulanapitojärjestelmät sekä turvalaitteet käyttävät sähköä.

Miksi valitsitte sähkökumppaniksi Lumme Energian?

Lumme Energian hinta on kilpailukykyinen. Myös yhtiön paikallisuus vaikuttivat valintaan.

Vaikuttaako ekologisuus valintoihinne?

Lustolla ekologinen ajattelu on toteutettu kokonaiskulutuksen vähentämisellä ja laitehankintojen ekologisuudella. Kyseinen työsarka on jatkuvaa ja pitkäjänteistä toimintaa kohti vihreämpää suuntaa.

Miten hyödynnätte Helmi-palvelun energiankulutusraportointia?

Luston sähköenergian käyttöä seurataan Helmi-palvelun avulla. Raporteista näkyy sähkön kulutus hetkittäiskulutuksesta aina menneisiin vuosiin asti. Raportin avulla voidaan ennustaa tulevaa sähkönkulutusta sekä suunnitella sähkökulutuksen kustannustehokasta käyttöä. Kuukausikulutusraportit liukuvana antavat parhaan mahdollisen kuvan Luston sähkönkulutuksesta vuositasolla. Graafisen raportin arvo kertoo hetkessä käyttäjille edellisvuoden kulutuksen kuukausittain verrattuna nykyhetkeen.

Kokemukset yhteistyöstä ja kehitystoiveet?

Yhteistyö Lumme Energian (ent. Suur-Savon Sähkö) kanssa on ollut helppoa ja mutkatonta. Käytettävissämme on tuttu avainasiakaspäällikkö, joka tuntee toimintamme ja sähkön käytön tarpeemme. Hänen puoleen voimme aina kääntyä, jos sähköasioissa tulee kysyttävää.