Muuttajan muistilista

Muuttaminen on aina jännittävää ja joskus stressaavaakin. Kun aloitat muuttoon valmistautumisen ajoissa, niin muuttaminen sujuu helposti ja ilman ylimääräistä hammasten kiristelyä. Alle olemme listanneet vinkkimme siihen, mitä kaikkea on hyvä muistaa tehdä ennen muuttopäivää.

Nappaa myös talteen kätevä muuttajan muistilistamme, johon olemme lisänneet kaikki muuttamiseen liittyvät askareet. Muuttajan muistilistasta saat ruksattua jo hoitamasi asiat kätevästi ja pysyt helposti kartalla jäljellä olevista tehtävistä.

Muistilista_png

 

Muista ainakin nämä asiat, kun suunnittelet muuttoa:

  • Jos muutat pois vuokra-asunnosta, tarkasta irtisanomisaikasi ja irtisano vuokrasopimus ajoissa. 
  • Sovi uuteen asuntoosi muuttotarkastus ja ilmoita mahdollisista virheistä vuokranantajalle tai isännöitsijälle. Jos haluat tehdä asuntoosi remonttia, ilmoita siitä isännöitsijälle (omistusasunto) tai vuokranantajalle (vuokra-asunto) kirjallisesti. Vuokralainen ei saa tehdä asuntoon remonttia ilman vuokranantajan lupaa!
  • Tarkista työehtosopimuksestasi oletko oikeutettu palkalliseen muuttopäivään ja ilmoita muuttopäivä työnantajallesi.
  • Varaa muuttofirma, jos aiot ostaa muuttopalvelun ulkopuolelta, tai varaa ystäviltäsi muuttoapua muuttopäivään. Muista myös hankkia muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet ajoissa. 

Hoida nämä asiat pari viikkoa ennen muuttoa:

  • Muista tehdä osoitteenmuutos! Kätevimmin sen teet Maistraatin sivuilla. Muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta ja aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa. Maistraatti välittää uuden osoitteesi automaattisesti viranomaisille. Jos saat yleistä asumistukea tai opintotukea, tarkista Kelalta joudutko tekemään muutosilmoituksen tai täysin uuden hakemuksen.
  • Irtisano vanha sähkösopimuksesi ja tee uusi sopimus uuteen asuntoon. Tiesithän, että voit valita kenen kanssa sähkösopimuksen teet. Lumme Energialta saat sähköä kaikkialle Suomeen. Voit tehdä sähkösopimuksen nopeasti esimerkiksi täällä.
  • Aloita pakkaushommat rauhassa. Pakkaa valmiiksi tavarat, joita et tarvitse päivittäin ja merkitse muuttolaatikot selkeästi. Kierrätä kaikki, mitä et enää käytä. Tarkista myös, että sinulla on riittävästi toimivia palovaroittimia uutta kotiasi varten.
  • Voit myös pikkuhiljaa aloittaa vanhan asuntosi siivoamisen. Vuokranantaja voi tarvittaessa pidättää vuokralaisen aiheuttamia siivous- ja korjauskuluja vuokravakuudesta. 

Muista myös nämä:

  • Ilmoita muutosta sekä vanhalle että uudelle isännöitsijälle.
  • Ilmoita uusi osoitteesi läheisillesi, ystävällesi, töihin, opiskelupaikkaan, lastesi kouluun tai varhaiskasvatukseen.

 

Tilaa muuttajan muistilista sähköpostiisi