Tervetuloa Kissakosken sähkömuseoon 3.-7.7.2019

Takaisin

Saimme pitkästä aikaa mahdollisuuden avata Kissakosken sähkönäyttelyn ovet. Tämä ainutlaatuinen tilaisuus on 3.-7.7.2019. Aukioloajat ovat ke-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17. Paikalla ovat aurinkosähkön ja sähkönmyynnin kesätyöntekijämme. Voit siis halutessasi keskustella  kanssamme aurinkosähköjärjestelmistä sekä sähkösopimuksista.

Hirvensalmella Kissakosken kanavan ympärillä on teollisuushistoriallisesti arvokas tehdasmiljöö, johon kuuluu Kissakosken paperitehtaan tuotantorakennus 1920-luvulta, 1932 rakennettu voimalaitos sekä arkkitehti Waldemar Aspelinin suunnittelemat johtajiston ja työväestön asuinrakennukset.

Kissakosken voimalaitoksen sähkömuseo kertoo, kuinka sähkö aikoinaan saapui maaseudulle. Näyttelyssä on esillä lukuisia sähkölinjojen rakentamista ja huoltoa koskevia esineitä sekä sähkölaitoksen historiaan liittyneitä asioita ja esineitä kuten vesivoimalaitoksen huoltotöissä käytetty sukelluspuku. Museon pihalla on nähtävissä vuonna 1948 rakennettu ja vuoteen 1990 asti toiminut puukoppimuuntamo Ristiinan Pökkäästä

Kissakosken tehdasmiljöössä palvelee myös Ravintola Kissakoski. Ravintola tarjoaa maukasta ruokaa, joka on tuotettu paikkakunnan omista, puhtaista raaka-aineista. Lumme Energian asiakkaana sinun kannattaa hyödyntää Kissakosken miljööseen tutustuessasi Lumme-tiimin asiakasetusi ja nauti lounaasta Ravintola Kissakosken historiallisessa ympäristössä. Käy lunastamassa Ravintola Kissakosken lounasetu ja tutustu myös muihin etuihin Lumme-tiimissä.

Sähkömuseon ja lounaan jälkeen onkin mukava mennä nauttimaan Aistit avoinna -taidenäyttelystä Galleria Kissakoskella. Taidenäyttely on Risto Eskelisen 80-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyyn on koottu läpileikkaus taiteilijan keskeisestä tuotannosta usean vuosikymmenen ajalta.

Kissakosken sillan kupeessa voit myös nähdä heinäkuussa kasviharvinaisuuden, punaisen lumpeen. Tämä suomenlumpeen värimuunnos on erittäin harvinainen ja laissa suojeltu.

Kissakoski-punainen-lumme-tausta-200

Psst. Kissakosken voimalaitos tuottaa edelleen sähköä. Jos olet kiinnostunut paikallisesti tuotetusta ekologisesta sähköstä, niin käy tutustumassa Eko Lumme Vesi sähkösopimukseemme. Siitä saat myös Bonusta.

 

 

 

Hanna Lehtinen

Kirjoittaja

Hanna Lehtinen Hannalla on pitkä kokemus asiakaspalvelusta sekä palveluiden kehittämisestä. Hanna muistaa elävästi ajan, jolloin TV kanavia oli tasan kaksi ja viikon yksi odotetuimmista hetkistä oli perjantai-illan Dallas. Maailma muuttuu, mutta muuttuuko ihminen? Näin neljän lapsen äitinä tässä arjen villissä karusellissa arvostan sujuvia sähköisiä palveluita, jotka mahdollistava asioiden hoitamisen juuri silloin, kun minulle itselle parhaiten sopii. Eli muun perheen nukkuessa katson Yle Areenalta Vallan linnaketta. Hanna seuraa keski-ikäistyvän naisen uteliaisuudella maailman menoa ja kehittymistä, oman mausteensa tähän elämän sekametelisoppaan tuovat perheen murrosikäiset lapset ja pahasti pitkittynyt taloremontti.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

07.10.2021 | uutinen

Ville Järveläinen valittu Lumme Energian strategiajohtajaksi

Ville Järveläinen on valittu Lumme Energian strategiajohtajaksi 27.9.2021 alkaen. Tehtävässään hän vastaa yhtiön strategiaprosessista,...

16.09.2021 | uutinen

Uusi palvelumme pitää kotitietokoneesi kunnossa

Pian voit keskittyä tietokoneesi hyödylliseen käyttöön ilman päivityksistä tai ongelmatilanteista huolehtimista.

22.06.2021 | uutinen

Sähkösopimusten testivoittaja: Eko Lumme Puu

Kuluttaja-lehti arvioi 8:n suurimman sähkönmyyjän 20 erilaista sähkösopimusta. Parhaat pisteet nappasivat Lumme Energian sähkösopimukset ja...