On tärkeää auttaa asiakkaita tekemään vastuullisia energiaratkaisuja

Takaisin

Toimin Lumme Energialla teknisenä palvelumyyjänä ja hoidan aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latauspisteiden myyntiä kuluttaja-asiakkaille ja pk-yrityksille. Hoidan tehtävääni yrittäjäsuhteessa. Tässä kokemuksiani siitä.

Kestävät energiaratkaisut ja vastuullisuus ovat nykypäivän ihmisille entistä tärkeämpiä asioita. Kiinnostus omaan aurinkosähkön tuotantoon on korkealla ja moni miettii paneelien hankintaa omalle katolle. Koronan aikaan kotona ja mökillä vietetty aika on lisääntynyt ja energia-asiat ovat mielessä. Aurinkosähkö on tulevaisuuden energia ja siinä kiehtoo ympäristöystävällisyyden lisäksi oman tuotannon avulla saavutettavat säästöt energialaskussa. Järjestelmien hinnatkin ovat jo edullisia, ja investointi kannattava, kunhan se tehdään oikealla tavalla.

Asiantuntijan apu ja rooli ovat tärkeitä oikeanlaisen järjestelmän valinnassa. Kun teknisen palvelumyyjän paikka tuli hakuun, kiinnostuin siitä heti, koska hakijana oli paikallinen sähköyhtiö ja aurinkoenergia sekä paneelien myynti oli minulle jo ennestään tuttua. Vastuullisuus on minulle tärkeää.

On palkitsevaa nähdä, kun asiakas tekee valintoja, joista hän on tyytyväinen vielä vuosienkin päästä.

Lumme Energian organisaatiossa on helppo toimia, onhan yritys yhdessä tytäryhtiönsä Solarigon kanssa Suomen suurimpia aurinkosähköjärjestelmien tarjoajia. Ratkaisut ovat luotettavia ja asiakas voi olla varma, että takuun antanut yritys on olemassa kymmenienkin vuosien päästä. Voin itsekin luottaa siihen, mitä myyn.

Kohdallani yrittäjäksi ryhtyminen oli helppoa. Toiminimen perustamiseen ei tarvitse suuria pääomia eikä siihen liity isoja riskejä. Perustamiseen saa hyvin tukea ja neuvoja kaupungilta ja starttirahaakin alkuun. Toki itse täytyi osata perusasiat. Yrittäminen ei muutenkaan ollut ajatuksena vieras, sillä olen päässyt seuraamaan yrittäjyyttä lähipiirissäni.

Vaikka toimin yrittäjäsuhteessa, työni palkkauksessa on kiinteä osuus ja myyntiin sidottu provisio. Kiinteä osuus tuo taloudellista turvallisuutta. En muutenkaan koe olevani yksinyrittäjä, sillä Lumme Energian tiimi on tukena työssäni ja yhteydenpitomme on tiivistä. Myös myynnin apuvälineet ja tilat ovat käytettävissäni. Työhön kuului kattava perehdytys sekä teknisiin ratkaisuihin että toimintamalliin.

Asiantuntijana tehtävänäni on aurinkosähköstä jo kiinnostuneiden asiakkaiden palveleminen ja avustaminen oikeanlaisen ratkaisun löytämiseen.

Saan paljon kontakteja suoraan organisaatioltamme, eikä ketään tarvitse olla vetämässä marketeissa hihasta. Päivät ovat vaihtelevia. Toimistopäivien lomassa pääsen tapaamaan asiakkaita ympäri Etelä-Savoa.

Olen ollut erittäin tyytyväinen työhöni ja tekemääni päätökseen ryhtyä yrittäjäksi. Aamuisin ei harmita herätä ja lähteä töihin. Minulla on nyt omaa vapautta, mutta myös vastuuta ja kannustimia. Työpäiväkään ei veny suhteettoman pitkäksi, joten minulla jää aikaa myös perheelle ja kahden lapseni kanssa puuhasteluun. Suosittelen työtä lämpimästi.

Lumme Energia hakee tällä hetkellä teknisiä palvelumyyjiä useammalle paikkakunnalle Suomessa. Tutustu työnkuvaan tästä.

Toni Hänninen

Kirjoittaja

Toni Hänninen Tekninen palvelumyyjä Toni Hänninen aloitti yrittäjäkumppaninamme elokuussa 2020. Toni vastaa aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latauspisteiden myynnistä kuluttaja-asiakkaille ja pk-yrityksille Etelä-Savon alueella. Hänen tehtävänään on auttaa asiakkaita tekemään kestäviä energiaratkaisuja ja valitsemaan parhaiten sopivat välineet niiden toteuttamiseen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14.09.2021 | blogi

Oma aurinkosähköjärjestelmä voi kattaa jopa neljänneksen taloyhtiön vuotuisesta sähköntarpeesta

Aurinkosähköön satsaaminen on taloyhtiölle järkevä sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan alle kymmenessä vuodessa.

28.01.2021 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelin valinta: tarkista toimittajalta nämä viisi asiaa

Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen hankinta. Tämän vuoksi aurinkopaneelin valintaa on hyvä puntaroida eri näkökulmista tuotteen koko elinkaaren...

25.01.2021 | uutinen

Haemme teknisiä palvelumyyjiä

Haemme nyt teknistä palvelumyyjää useammalle paikkakunnalle ympäri Suomen vastaamaan aurinkosähköjärjestelmien ja latauspisteiden myynnistä...