Lumme Energia hankki pääomistuksen Solarigo-konsernista

Takaisin

Lumme Energia Oy on hankkinut pääomistuksen aurinkoenergiaa tuottavasta Solarigo-konsernista. Kaupan pitkän tähtäimen tavoitteena on tukea Suomen energiaomavaraisuutta ja rakentaa Solarigosta johtava kansallinen ja kasvavasti kansainvälinen aurinkosähkötoimija.

13.6.2019 tehdyn yrityskaupan myötä Lumme Energia Oy:stä tulee Solarigon pääomistaja. Solarigo on Suomen johtava toimija aurinkosähköalalla, ja se keskittyy yrityksille tarjottavaan aurinkosähkön tuotantoon  ja ensimmäisenä Suomessa aurinkosähkön tuotantoon digitoitujen palveluiden kehittämiseen.

Tämän kaupan myötä lähdemme rakentamaan energiaomavaraista Suomea, jossa yritykset käyttävät paikallisesti tuotettua, ekologista energiaa. Solarigon palvelut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden sijoittaa puhtaampaan tulevaisuuteen ja samalla jopa säästää energiakustannuksissaan.

Teollisuus käyttää puolet koko Suomen käyttämästä energiasta. Yritykset sekä kaupan- ja palvelualat edustavat  puolestaan merkittävää osaa muusta sähkönkäytöstä. Valtaosa käytettävästä energiasta ei ole uusiutuvaa, ja suuri osa siitä ostetaan ulkomailta. Aurinkosähköala on kovassa kasvussa ja kasvun odotetaan jatkuvan nopeana. Alan vuosittainen kasvu on ollut toistaiseksi noin 100 %, ja tutkitusti* yli 90 prosenttia suomalaisista haluaa lisätä aurinkoenergian käyttöä.

Paikallisesti tuotettua aurinkosähköä yrityksille ilman suuria investointeja

Solarigo rakennuttaa yritysten liikekiinteistöjen katoille aurinkovoimaloita, joilla tuotetaan kiinteistön käyttöön puhdasta energiaa. Rakentaminen tapahtuu kiinteistön kanssa tehtävän palvelusopimuksen puitteissa, jolloin itse voimalan rakentamisesta ei synny yritykselle kustannuksia vaan tyypillisesti jopa säästöjä verrattuna sähköenergian ostoon verkosta. Voimalan tuottama mahdollinen ylijäämäenergia siirtyy Lumme Energian sähkönmyyntituotteeksi.

Olemme todella iloisia tästä yrityskaupasta, sillä sen voimin voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme yhä parempia palveluita. Voimme taata asiakkaillemme puhdasta energiaa edullisesti ja huolehdimme myös siitä, että kaikki ylimääräinen energia myös kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti.

Paikallinen tuotantomalli, jossa mahdollinen hukkaenergia ohjataan hyötykäyttöön, tarjoaa yrityksille helpon ja edullisen mahdollisuuden siirtyä vastuullisempaan energiankäyttöön.  Solarigo tarjoaa asiakkailleen myös sähkönkulutuksen joustoon liittyviä palveluita sekä älykkäitä sähkönkäyttöpalveluita, jotka tukevat järkevää energiankäyttöä ja tuovat lisäansioita Solarigon aurinkosähköasiakkaille.

Solarigon pääomistajuuden kautta Lumme Energia pystyy tarjoamaan myös omille asiakkailleen mahdollisuuden olla ekologinen ja vastuullinen yritystoimija ilman suuria investointeja.

Iso osa Solarigon nykyasiakkaista toimii kansainvälisesti. Nyt ottamamme kärkipaikka energia-alan kestävässä kehityksessä  skaalautuu myös kansainvälisille markkinoille ja uusiin digitaalisiin palveluihin

Solarigon sivuille 

Lisätietoja medialle:

Lumme Energia Oy

Toimitusjohtaja, Tapo Lehtoranta
+358 (0) 50 465 2860 tai tapo.lehtoranta@lumme-energia.fi 

Johtaja, uudet liiketoiminnot, Miko Huomo
+358 (0) 50 410 7498 tai miko.huomo@lumme-energia.fi

Solarigo Systems Oy

Toimitusjohtaja, Antti Koskelainen, antti.koskelainen@solarigo.fi
+358 (0) 40 726 7673  

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

22.09.2022 | blogi

Kuumuutta aurinkopaneelimarkkinoilla

Aurinkopaneeleiden kysyntä on keväästä lähtien kasvanut räjähdysmäisesti. Toimitukset eivät valitettavasti ole aina pysyneet vauhdissa mukana...

08.06.2022 | aurinkosähkö

Oma aurinkovoimala on entistä parempi investointi

Aurinkosähkön pientuottajaksi ja -myyjäksi ryhtyminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Oma aurinkosähköjärjestelmä on ekologinen investointi, joka...

11.05.2022 | blogi

Aurinkopaneelien asennus - Lue tietopaketti!

Aurinkosähköjärjestelmällä voidaan kattaa keskimäärin 10–20 prosenttia omakotitalon sähköntarpeesta. Jotta saisit omakotitalosi...