Lumme Energia hankki pääomistuksen Solarigo-konsernista

Takaisin

Lumme Energia Oy on hankkinut pääomistuksen aurinkoenergiaa tuottavasta Solarigo-konsernista. Kaupan pitkän tähtäimen tavoitteena on tukea Suomen energiaomavaraisuutta ja rakentaa Solarigosta johtava kansallinen ja kasvavasti kansainvälinen aurinkosähkötoimija.

13.6.2019 tehdyn yrityskaupan myötä Lumme Energia Oy:stä tulee Solarigon pääomistaja. Solarigo on Suomen johtava toimija aurinkosähköalalla, ja se keskittyy yrityksille tarjottavaan aurinkosähkön tuotantoon  ja ensimmäisenä Suomessa aurinkosähkön tuotantoon digitoitujen palveluiden kehittämiseen.

Tämän kaupan myötä lähdemme rakentamaan energiaomavaraista Suomea, jossa yritykset käyttävät paikallisesti tuotettua, ekologista energiaa. Solarigon palvelut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden sijoittaa puhtaampaan tulevaisuuteen ja samalla jopa säästää energiakustannuksissaan.

Teollisuus käyttää puolet koko Suomen käyttämästä energiasta. Yritykset sekä kaupan- ja palvelualat edustavat  puolestaan merkittävää osaa muusta sähkönkäytöstä. Valtaosa käytettävästä energiasta ei ole uusiutuvaa, ja suuri osa siitä ostetaan ulkomailta. Aurinkosähköala on kovassa kasvussa ja kasvun odotetaan jatkuvan nopeana. Alan vuosittainen kasvu on ollut toistaiseksi noin 100 %, ja tutkitusti* yli 90 prosenttia suomalaisista haluaa lisätä aurinkoenergian käyttöä.

Paikallisesti tuotettua aurinkosähköä yrityksille ilman suuria investointeja

Solarigo rakennuttaa yritysten liikekiinteistöjen katoille aurinkovoimaloita, joilla tuotetaan kiinteistön käyttöön puhdasta energiaa. Rakentaminen tapahtuu kiinteistön kanssa tehtävän palvelusopimuksen puitteissa, jolloin itse voimalan rakentamisesta ei synny yritykselle kustannuksia vaan tyypillisesti jopa säästöjä verrattuna sähköenergian ostoon verkosta. Voimalan tuottama mahdollinen ylijäämäenergia siirtyy Lumme Energian sähkönmyyntituotteeksi.

Olemme todella iloisia tästä yrityskaupasta, sillä sen voimin voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme yhä parempia palveluita. Voimme taata asiakkaillemme puhdasta energiaa edullisesti ja huolehdimme myös siitä, että kaikki ylimääräinen energia myös kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti.

Paikallinen tuotantomalli, jossa mahdollinen hukkaenergia ohjataan hyötykäyttöön, tarjoaa yrityksille helpon ja edullisen mahdollisuuden siirtyä vastuullisempaan energiankäyttöön.  Solarigo tarjoaa asiakkailleen myös sähkönkulutuksen joustoon liittyviä palveluita sekä älykkäitä sähkönkäyttöpalveluita, jotka tukevat järkevää energiankäyttöä ja tuovat lisäansioita Solarigon aurinkosähköasiakkaille.

Solarigon pääomistajuuden kautta Lumme Energia pystyy tarjoamaan myös omille asiakkailleen mahdollisuuden olla ekologinen ja vastuullinen yritystoimija ilman suuria investointeja.

Iso osa Solarigon nykyasiakkaista toimii kansainvälisesti. Nyt ottamamme kärkipaikka energia-alan kestävässä kehityksessä  skaalautuu myös kansainvälisille markkinoille ja uusiin digitaalisiin palveluihin

Solarigon sivuille 

Lisätietoja medialle:

Lumme Energia Oy

Toimitusjohtaja, Tapo Lehtoranta
+358 (0) 50 465 2860 tai tapo.lehtoranta@lumme-energia.fi 

Johtaja, uudet liiketoiminnot, Miko Huomo
+358 (0) 50 410 7498 tai miko.huomo@lumme-energia.fi

Solarigo Systems Oy

Toimitusjohtaja, Antti Koskelainen, antti.koskelainen@solarigo.fi
+358 (0) 40 726 7673  

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

25.06.2024 | aurinkosähkö

Näin saat aurinkopaneelien rahallisen säästön heti käyttöösi – rahoita investointi Säästömallilla!

Säästömalli on Lumme Energian tarjoama koroton ja kuluton maksutapa kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmille. Sen turvin voit maksaa järjestelmän...

06.06.2024 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelien hinnat ovat alhaalla – nyt on hyvä hetki ostaa

Aurinkopaneelien hinnat ovat nyt poikkeuksellisen alhaalla. Jos mielissä on kutkutellutoma aurinkovoimala, nyt on hyvä hetki tehdä kutinalle jotain....

31.05.2024 | aurinkosähkö

Aurinkopaneeleilla on kriittinen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä

Kestävät energiamuodot ovat ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä, ja puhdas aurinkoenergia on ympäristönäkökulmasta lyömätön juttu....