Kuumuutta aurinkopaneelimarkkinoilla

Takaisin

Aurinkopaneeleiden kysyntä on keväästä lähtien kasvanut räjähdysmäisesti. Toimitukset eivät valitettavasti ole aina pysyneet vauhdissa mukana meilläkään, ja siitä olemme pahoillamme.

Yhä useampi haluaa katolleen tai pihalleen aurinkopaneelit. Suurimpana syynä on korkealla oleva sähkön hinta. Tuottamalla ympäristöystävällistä sähköä itse saa vähennettyä ostosähkön määrää. Aurinkopaneelit tuovat myös mukavasti tuottoa, jos sähköä ei käytä itse vaan myy sen muiden käytettäväksi verkkoon.

Haasteita toimitusketjussa

Aurinkopaneelien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti. Me alalla toimivat emme ole osanneet ennakoida valtavaa kysyntää ja toimitukset ovat viivästyneet. Haasteita on ollut monessa toimitusketjun vaiheessa. Tuotanto ei aina ole pystynyt vastaamaan kysyntään eivätkä tukkureiden kanssa sovitut kiintiöt ole päässeet toteutumaan. Osa valmistajista on joutunut rajoittamaan vientiä. Kuljetuksissa on ollut ruuhkaa ja ammattitaitoisista, aurinkopaneelien asennuksiin erikoistuneista asentajista on pulaa.

Myös meillä Lumme Energialla on ollut vaikeuksia hallita moninkertaistunut kysyntä. Emme ole pystyneet palvelemaan kaikkia asiakkaitamme odotusten ja oman vaatimuksemme mukaisesti. Aikatauluja on sovitettu uudelleen ja toimituksia on viivästynyt, mistä olemme todella pahoillamme.

Ruuhkaa puretaan

Käsi on nostettu virheen merkiksi ja korjaustoimet ovat käynnissä. Vahvistamalla resursseja pyrimme jatkossa ennakoimaan tilanteet paljon paremmin.
Ammattitaitoiset, erityisesti aurinkopaneeleihin erikoistuneet asentajamme ympäri Suomea asentavat paneeleita täydellä vauhdilla niin kauan, kun jää tai lumi peittää katot. Yhden järjestelmän asennus kestää tyypillisesti yhdestä kahteen päivään, joten yhdellä asentajalla viikkoon mahtuu 3–5 asennusta.

Toivomme asiakkailtamme nyt malttia ja kärsivällisyyttä. Viiveestä huolimatta on usein parempi pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Nopeammalta tuntuvia toimitusratkaisuja saattaa löytyä, mutta ne voivat aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää

Laadukas aurinkosähköjärjestelmä on investointi, joka tuottaa tehokkaasti sähköä seuraavat 25–30 vuotta. Lumme Energian aurinkosähköjärjestelmät ovat korkealaatuisia takuutuotteita koko elinkaarensa ajan. Olemme asentaneet eri puolella Suomea yhteensä jo yli 160 000 aurinkopaneelia. Vaadimme paneeleilta huippuhyvää tehokkuutta ja laatua.

Me pysymme asiakkaiden tukena myös tästä eteenpäin. Haluamme myös hyvittää viivästyksen tuomat haitat. Asiakaslupauksemme mukaisesti hyvitämme asiakkaalle saamatta jääneet aurinkosähkön myymisestä koituvat tuotot, jos toimitus viivästyy sovitusta. Teemme hyvityksen automaattisesti loppulaskun yhteydessä.

Jos aurinkosähköjärjestelmän hankinta on ajankohtainen, on hyvä olla liikkeellä ajoissa. Tällä hetkellä uudet toimitukset ajoittuvat keväälle 2023.
Tutustu paneeleihin ja laske tarjous Oman energian kaupassa. Alkuun pääset helposti tästä:Lue lisää aurinkosähköstä

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

15.09.2022 | blogi

Sähkön tuotanto voi olla Suomelle "1990-luvun Nokia"

Suomella on edellytykset rakentaa toimintavarmasta ja hiilidioksidineutraalista sähköntuotannosta ylivertainen kansantalouden kilpailutekijä jo tällä...

08.09.2022 | blogi

Kotimaiseen sähköntuotantoon on investoitava lisää

Sähkömarkkinamekanismit on otettu tiukkaan tarkasteluun meneillään olevan sähkömarkkinakriisin seurauksena. Kun käynnissä olevaan koneeseen ruvetaan...

07.09.2022 | blogi

Sähkömarkkinoiden toimivuutta turvataan

- mutta olemmeko toistamassa 1990-luvun alun virheet? Meneillään olevalla sähkömarkkinakriisillä on yhtäläisyyksiä 1990–luvun alun pankkisektorin...