Kirittärien Susanne Kohonen – Elämän Energiaa

Takaisin

Susanne Kohosen innostus urheilua kohtaan lähti kotipihalta, jossa tuli pelattua monenlaisia pelejä yhdessä isoveljen kanssa. Hänen vanhempansa ovat olleet aina aktiivisia liikunnan parissa ja hänen isänsä on työskennellyt sekä pesäpalloliitossa että superpesiksessä. Perheensä innoittamana Kohosen oli helppo kiinnostua urheilusta.

Joukkue koostuu yksilöistä, ja kaikilla on oma tärkeä roolinsa osana joukkuetta, sekä pelaajana että persoonana. Kohosen mukaan kaikista joukkueen jäsenistä on saatavissa omat vahvuutensa esiin. Jokaisella tulee olla luottamus joukkueeseen ja siihen, että siellä saa tuoda oman persoonansa esille. Ympäristön on tärkeää olla turvallinen ja sellainen, jossa jokainen uskaltaa olla oma itsensä. Jokainen tuo oman panoksensa joukkueeseen ja jos joukkueeseen tulee muutoksia, myös kemia muuttuu sen mukana.

Paras valmentajalta saatu neuvo  

Vuosien varrella Kohonen on saanut valmentajiltaan monia hyviä neuvoja, mutta yksi erottuu muista. ”Joskus ennen peliä tulee mietittyä liikaa mitä tietyissä tilanteissa kannattaa tehdä. Valmentajalta on tullut neuvo, että älä mieti, vaan anna pelin tulla. Nauti vaan siitä mitä teet ja luota siihen, että teet oikeita ratkaisuja, osaat kyllä,” kertoo Kohonen.

susannakohonen1

”Valmentajalta on tullut neuvo, että älä mieti, vaan anna pelin tulla. Nauti vaan siitä mitä teet ja luota siihen, että teet oikeita ratkaisuja, osaat kyllä,” Kohonen kertoo.

Kehitys ja kasvu

Pesäpallon Kohonen aloitti jo ollessaan 6-vuotias. Hän pelasi nuorempana Hyvinkään Tahkossa ja siirtyessään Porin Pesäkarhuihin Kohonen oli vasta 17-vuotias ja lukeutuikin joukkueen nuorimpiin pelaajiin. Kohonen pelasi Pesäkarhuissa 17-vuotiaasta 28-vuotiaaksi. Hän kertoo aikaan mahtuneen valtavasti kaikenlaista. Nykyään Kirittärissä pelaava Kohonen kertoo, että on syventynyt ja tarkentanut sitä, miten kehittää itseään pelaajana. Vuosien varrella hän kertoo oppineensa kantamaan enemmän vastuuta pelillisesti sekä myös itse porukasta.

Kuka inspiroi?

Kohosella ei ole niinkään ollut yksittäistä urheilija esikuvaa, vaan hän kertoo ihailevansa yleisesti ihmisiä, jotka tekevät omaa juttuaan täysillä ja nauttivat siitä. Oli ammatti tai asia sitten mikä tahansa, kunhan se tulee suoraan sydämestä ja siihen haluaa antaa kaikkensa.

Hän mainitsee aviomiehensä inspiroivan häntä. Kohosen aviomies on uransa jo lopettanut huippu-urheilija. Hän kertoo aviomiehensä inspiroivan ennen kaikkea ihmisenä. Kohonen kertoo aviomiehensä opettaneen hänelle positiivisen elämän asenteen ja sen, että kaikessa on jotain hyvää. Aviomiehessään hän ihailee, sitä kuinka hyvä hän on muille ihmisille. Kohonen toteaa, että yleisesti tiettyjen ihmisten läsnäololla on positiivinen ja energisoiva vaikutus muihin. ”Hyvä fiilis ja energia leviää ympärillekin,” Kohonen toteaa.

Kohosta inspiroi urheilijana jatkuva kehittyminen ja se, että voi joka päivä olla parempi versio itsestään sekä löytää kehityksen kohteita. ”Se on tosi kiehtovaa, että nyt on meneillään mun 12. kausi superpesiksen pääsarjassa, niin mä en silti koe olevani valmis. On niin paljon asioita, mitä sä voit joka päivä kehittää, ja se inspiroi,” Kohonen kertoo.

Päivisin luokanopettajana ja sieltä suoraan treeneihin

Kohonen arvostaa kovaa työntekoa, joka näkyy selvästi myös hänen arjessaan: Päivisin hän toimii luokanopettajana ja suoraan töistä hän jatkaa pesäpallo harjoituksiin. Kohonen kertoo antavansa kaikkensa sekä opettajana että urheilijana. ”Kun on kaksi sellaista asiaa, mitä rakastaa ja mistä nauttii valtavasti, pystyn antamaan molempiin kaikkeni, niihin löytyy paloa niin paljon, ettei se tunnu lopulta edes raskaalta,” hän kertoo.

Energiaa Kohonen kertoo saavansa valtavasti ympärillään olevista ihmisistä. Töissä hän kertoo saavansa energiaa työkavereiltaan sekä oppilailtaan ja pesäpallossa joukkuekavereiltaan. Molempiin asioihin Kohosella on korkea sisäinen motivaatio. Joskus kiire saattaa hieman kiristää, mutta hän on opetellut olemaan tilanteissa läsnä. Kohonen on vuosien varrella oppinut läsnäoloa ja sitä, että siirtyessään töistään pesäpallon pariin, hän jättää työt työpaikalleen. Kohonen kokee pesäpallon ja luokanopettajana toimimisen tasapainottavan toisiaan. ”Jos on joku juttu, mikä mietityttää toisen parissa, niin siitä pääsee hetkeksi irti. Treeneissä ei muista työasioita ja töissä ei muista pesisasioita,” hän kertoo.

Suurempia loukkaantumisia Kohosella ei ole ollut. Haastavien tilanteiden tullessa Kohonen kertoo keskittyvänsä enemmän ja antavan kehityskohteelle tarvittavan huomion ja laittavan asian kuntoon. Kiireisen arjen keskellä Kohonen kertoo suunnitelmallisuuden auttavan. Hän kertoo taakan kevenevän, kun miettii seuraavan päivän rytmityksen ja sen, mitä tavaroita ja syötäviä tarvitsee mukaansa.

Mistä saat Elämän Energiaa?

Kohonen kertoo saavansa energiaa hänen läheisistään sekä ympärillään olevista ihmisistä. Hänelle on myös tärkeää päästä nauttimaan luonnosta sekä siellä reippailusta, etenkin silloin kun aivot tarvitsevat happea tai muuten vaan nollausta. Tällöin hän suuntaa luontoon yksin, aviomiehensä tai ystävänsä kanssa.

Suosikkipaikakseen Suomessa Kohonen mainitsee kotinsa. Suosikki luontokohdetta Suomessa on vaikeampi valita. Kohonen nauttii paikoista, joissa vesi on läsnä. Asuessaan Porissa Kohonen kävi paljon Yyterissä ja kertookin nauttivan siellä hiekkarantojen lisäksi myös upeista kallioista.

Susannakohonen3

Kohoselle on tärkeää päästä nauttimaan luonnosta ja siellä reippailusta.

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

11.10.2021 | blogi

Sähkön kulutus omakotitalossa - näin paljon laitteet vievät sähköä

Sähkön kulutus omakotitalossa jakautuu karkeasti kolmeen osaan: rakennuksen lämmittämiseen ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavaan sähköön sekä...

11.10.2021 | blogi

Viisi tehokasta energiansäästövinkkiä: näin vähennät kotisi sähkönkulutusta

Energiankulutuksesta voi helposti nipistää yli kymmenen prosenttia asumistottumuksia muuttamalla. Säästetty energia tuntuu sekä kukkarossa että...

11.10.2021 | blogi

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...