Elenia perustaa toimipisteen Mikkeliin paikallisten energiayhtiöiden tueksi

Takaisin

Osa Suur-Savon Sähkö -konsernin sekä Etelä-Savon Energia -konsernin sähkönsiirto- ja kaukolämpötoimintojen palveluista siirtyy kesäkuussa toimialan suurimman palvelutuotantoyhtiön, Elenia Palveluiden tehtäviksi. Lumme Energia on tähän saakka tuottanut nämä palvelut. Järjestelyn yhteydessä Elenia Palveluiden palvelukseen siirtyy 17 energia-ammattilaista Lumme Energiasta. Järjestely tehostaa taustaprosesseja sekä liiketoimintatiedon hallintaa. Muutos ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

Lumme Energia on yksi Suomen suurimmista sähkön vähittäismyyntiyhtiöistä. Yhtiö on pystynyt tiukassakin kilpailutilanteessa kehittymään myönteisesti ydinliiketoiminnassaan. Vähittäismyynnin ohella Lumme Energian liiketoimintaa on ollut palveluiden tarjoaminen paikallisille energiakonserneille, Suur-Savon Sähkölle sekä Etelä-Savon Energialle. Näitä ovat asiakaspalvelu, sopimusten- ja kontaktienhallinta sekä tiedonvaihtopalvelut.  

Lumme Energia keskittyy jatkossa sähkön vähittäismyyntiin ja siihen liittyvien tuotteiden ja palveluiden myyntiin. Nyt sovitussa järjestelyssä Elenia Palvelut aloittaa asiakaspalvelutuotannon Suur-Savon Sähkö -konsernin ja Etelä-Savon Energia -konsernin sähkönsiirto- ja kaukolämpöliiketoiminnoille.  Elenia Palvelut perustaa toimipisteen Mikkeliin, jonne siirtyy Lumme Energialta 17 energia-ammattilaista.

”Tämä järjestely mahdollistaa laadukkaan asiakaspalvelun kokonaisratkaisun ja samalla aloitamme strategisen kumppanuuden Elenia Palveluiden kanssa. Siirtyvä henkilöstö pääsee Mikkelissä palveluliiketoiminnan kärkiyhtiön palvelukseen. Asiakkaillemme tämä merkitsee jatkuvasti kehittyvää, sujuvaa palvelua kaikissa kanavissa jatkossakin”, kertoo Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja ja Lumme Energian hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen.

 ”Olemme erittäin tyytyväisiä tästä alkavasta yhteistyöstä Suur-Savon Sähkön ja Etelä-Savon Energian kanssa. Molemmat konsernit ovat osaltaan vahvasti viemässä eteenpäin energia-alan uudistumista, ja tässä kehityksessä Elenia Palvelut haluaa olla mukana. Odotamme innolla yhteistyötä ja uuden toimipisteemme avaamista Mikkeliin”, toteaa Elenia Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ville Sihvola.

Elenia Palveluiden asiakaspalvelussa työskentelee palvelukumppanuuden alettua noin 120 energia-alan ammattilaista. Elenia-konsernissa on yhteensä noin 350 energia-ammattilaista.

Lisätietoja:
Markus Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy, puh. 050 596 5482
Ville Sihvola, toimitusjohtaja, Elenia Palvelut Oy, puh. 040 560 1595

Elenia Oy:n tytäryhtiö Elenia Palvelut Oy on energia-alan palveluntuottajana moniosaaja, joka tarjoaa sähköverkko- sähkönmyynti-, kaukolämpö-, maakaasu- ja vedenjakeluliiketoimintaan liittyvää asiakaspalvelua. Toimintaa ohjaavat asiakasyhtiöiden palvelu- ja liiketoimintatavoitteet. Uudistamme asiakkaidemme kanssa Suomen energiamarkkinoiden palveluita vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. www.elenia.fi

Lumme Energia Oy on 2017 perustettu, yksi Suomen suurimmista sähkön vähittäismyyntiyhtiöistä, jonka tavoite on nousta omassa ydinliiketoiminnassaan 500 000 asiakkaan yhtiöksi vuoteen 2025 mennessä. Lumme Energia Oy;n henkilöstömäärä on Elenia Palvelut Oy yhteistyön käynnistymisen jälkeen hieman yli 30 henkilöä, liikevaihto 60 miljoonaa euroa ja asiakkaita yli 100 000.

Suur-Savon Sähkö – konserni on monialainen energiakonserni, joka toiminta-alueellaan vastaa sähkön siirtoliiketoiminnasta sekä kaukolämpötoiminnasta, sekä omistaa sähkön tuotantoa oman toimialueen lisäksi muualla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Konsernin liikevaihto on 148 miljoonaa euroa, ja henkilöstömäärä noin 80 henkilöä.

Etelä-Savon Energia – konsernin historia ulottuu 1900 – luvun alkuun, ja on toiminnassaan suuntautunut voimakkaasti tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja energiajärjestelmiin. Konsernilla on vahva sähkön siirto- ja jakeluverkkotoiminta sekä kaukolämpötoiminta Mikkelin kaupungin alueella, sekä uusiutuvan energian tuotantolaitoksia eri puolella Suomea. Konsernin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa, ja henkilöstömäärä on noin 100 henkilöä.

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

06.08.2019 | uutinen

Savonlinnan asiakaspalvelussa poikkeavat aukioloajat 9.8.2019

Perjantaina 9.8.2019 Savonlinnan asiakaspalvelupiste on poikkeuksellisesti suljettu. Palvelupiste palvelee jälleen normaaliin tapaan maanantaina...

01.07.2019 | uutinen

Lasten sähköauton voittaja on Tuula Mäntyharjulta

Kesän ensimmäinen lasten sähköauto on arvottu 30.6.2019. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Lasten sähköauton arvontaan osallistui melkein...

28.06.2019 | uutinen

Mikkelin palvelupisteen kesäajan aukioloajat

Mikkelin asiakaspalvelupiste (Otto Mannisen katu 6) siirtyy kesäajan aukioloaikoihin 1.7.2019 lähtien. Palvelemme heinä-elokuun ajan arkisin klo 8-12.