Uudet sivut, paremmat kujeet

Takaisin

Blogin avauspostina ajattelin vähän avata, miten uusien kotisivujen muodossa starttaamme tavallaan uuden vaiheen Lumme Energian asiakashoidossa ja viestinnässä.

Asiakaspaneelimme kautta olemme saaneet paljon viestiä siitä, että selkeys ja helppous ovat tärkeitä asioita yritysviestinnässä. Kotisivu-uudistus vastaa tähän tarpeeseen. Nyt sivuilta näkee suoraan ja helposti mitä on missäkin, ja miten sivuston sisällä edetään. Myös sisältöjen luettavuuteen ja ymmärrettävyyteen on kiinnitetty paljon huomiota.

Sivustot mahdollistavat paremman kommunikaation sekä nykyisiin että tuleviin asiakkaisiin. Pystymme uusilla kotisivuillamme näkemään, millaisia sisältöjä kohtaan ihmisillä on kiinnostusta. Tällä tiedolla pystymme kohdistamaan ihmisille juuri heille oleellista viestintää. Ero on iso verrattuna vanhaan malliin, jossa meiltä epäsäännöllisesti lähti yksi ja sama kirje kaikille asiakkaille. Emme oikeastaan ole edes tienneet, onko kirjeen sisältö kiinnostavaa vai ei. Olemme ainoastaan arvailleet, mistä ihmiset kenties haluaisivat lukea. Tarvekohdistettu viestintä tulee käyttöön sitä mukaa, kun saamme lisääntyvää tietoa siitä, mikä kokonaisuus kiinnostaa ketäkin.

Koska jatkossa saamme joka päivä uutta tietoa siitä, mikä ihmisiä kiinnostaa ja mikä taas ei, meillä on täysin uudenlaiset mahdollisuudet tehdä sivustosta koko ajan sisällöllisesti parempi. Suomeksi pystymme sivustoillamme vierailleiden ihmisten käyttäytymisen perusteella tuottamaan vaikkapa aurinkosähkö- kokonaisuuteen jatkuvasti uutta, juuri siinä kokonaisuudessa kaivattua sisältöä.

Huomasit ehkä, että etusivullamme on iso hakukenttä. Haku linkittää paitsi julkinäkymään, myös sivuston takana olevaan tietokantaan. Tämä hakutoiminto myöskin auttaa meitä koko ajan parantamaan sivuja. Näemme kotisivujen hallintapaneelista kaikki ne haut, joihin sivut tai tietokanta ei vielä pysty tarjoamaan vastausta. Tulemme jatkuvasti päivittämään tietokantaa ja sivuja vastaamaan hakutuloksiin. Tavoitteenamme on, että ensi kesään mennessä sivustolta olisi löydettävissä vastaukset jokaiseen kaivattuun energia- kysymykseen.

Hyvin tärkeä sivustouudistuksen ajurimme oli Google- näkyvyys. Omat asiakkaamme eivät todennäköisesti ole huomanneet sitä, mutta Lumme Energia löytyi netistä oikeastaan vain, jos osasi googlata niin, että hakukenttään oli kirjoitettu jollakin sanayhdistelmällä ”Lumme Energia”. Uudet sivustomme on toteutettu hakukoneiden logiikka ja toiveet ymmärtäen. Jatkossa meidät löytää netistä paremmin, vaikkapa vain etsien yleistä tietoa aurinkosähköstä tai sähköisestä liikenteestä. Energia kun ei ole vain sopimus töpselisähköstä, vaan paljon muutakin.

Hieman pidemmällä tähtäimellä sivustosta tulee myös kerroksellinen. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto tavallaan oppii mistä ihminen on kiinnostunut ja muokkaa ulkoasuaan vastaamaan kulloisenkin ihmisen tarvetta ja tapaa hakea tietoa sivuiltamme.

Kevään korvilla sivustolle tulee Myyntibotti- Viksun lisäksi muitakin botteja. Botit helpottavat käytettävyyttä paljon. Ihmisistä on ärsyttävää, jos joutuu kahlaamaan pitkän määrän tekstiä ennen kuin löytää kysymykseen vastuksen. Bottien kautta tieto löytyy nopeasti ja luonnollista keskustelua mukaillen. Myös botit ovat oppivia, ja paranevat sitä mukaa mitä enemmän niitä käytetään.

Uudet kotisivumme sisältävät myös…blogin! Meillä on valittu yrityksen sisältä innokkaita henkilöitä, jotka tulevat kukin omalta osaamisalueeltaan kirjoittamaan blogiin. Olemme asettaneet sisäisen riman korkealle. Toivomme että jokainen kirjoittamamme blogikirjoitus olisi oikeasti mielenkiintoinen, lisäarvollinen ja viihdyttävä. Maailma on täynnä yritysblogeja, joissa on kirjoituksia kirjoituksien itsensä vuoksi. Julkaisemme mieluummin hieman harvemmin mutta oikeaa asiaa, kuin velttoja kirjoituksia vain tekstin määrän vuoksi. 

Toivottavasti viihdyt uusilla sivuillamme, ja löydät tarvitsemasi helposti. Luultavasti emme kuitenkaan ole osanneet ottaa kaikkea huomioon. Se on inhimillistä. Jos huomaat sivustossa kehitystarpeita, arvostaisimme suuresti, jos kerrot havaitsemasi epäkohdat tai puutteet esimerkiksi chatissä asiakaspalvelijallemme. Kehitysideat voi meilata myös suoraan minulle.

 

Terkuin, Sampo

Sampo Luoto

Kirjoittaja

Sampo Luoto Sampolla on missio: sähköstä puhuminen kiinnostavalla tavalla. Ei ehkä helpoin missio siis ;) Luvassa on ison kuvan ihmettelyä, viimeisimpiä energiavillityksiä ja historian yllättäviä käänteitä. Renessanssi-ihmisenä Sampo seikkailee sujuvasti sähkön lisäksi neuromarkkinoinnin, pitkän matkan juoksun, perhe-elämän, kitaransoiton ja irtokarkkien välimaastossa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.04.2019 | uutinen

Harkitsetko aurinkopaneelijärjestelmää Järvi-Suomen Energian verkkoalueelle?- Voit saada 1500 € tuen järjestelmään Suur-Savon Energiasäätiöltä!

Suur-Savon Energiasäätiön tavoite on kehittää maakunnan energiatehokkuutta nykyaikaistamalla sähkönjakelua Suur-Savon-konsernin toimialueella. Tätä...

17.04.2019 | uutinen

Kiirastorstaina 18.4.2019 poikkeavat palveluajat

Kiirastorstai aiheuttaa muutamia poikkeuksia palveluaikohimme. 

11.04.2019 | uutinen

Torilla tavataan 11.4.-12.4.

Lumme Energian ensimmäinen täysi toimintavuosi oli positiivinen ja kiitos siitä kuuluu ennen kaikkea asiakkaillemme.