Äänekosken Huiman koripallojaoston #kokoÄkiliikkuu-tempaus houkuttelee alakoululaiset liikkumaan

Takaisin

#kokoÄkiliikkuu-tempauksessa etsitään Äänekosken liikkuvinta koulua. Tarkoituksena on korostaa liikunnan ja liikkumisen tärkeyttä alakoululaisten keskuudessa, unohtamatta monipuolista ravintoakaan.

Kuinka liikuntatempaus toteutetaan?

Jokaiselle oppilaalle on annettu liikuntapassi, johon päivittäiset urheilusuoritukset ja liikkumiset merkitään, ja mukaan lasketaan kaikki liikunnallinen tekeminen esim. majan rakentaminen tai piilosilla olo. Oppilaat voivat merkitä liikuntapassiin myös ruksin, jos päivän aikana on syönyt monipuolisesti.

Yhdessä tekemällä onnistuu

Koripalloväen nokkamies Tuomas Viertola toivoo tempauksen saavan aikaan lapsissa ja nuorissa liikuntakipinän. Toiveena on myös saada kaikki mukaan yhteiseen ponnistukseen ja saada ryhmään mukaan myös syrjään vetäytyvät lapset ja nuoret. Huiman porukat käyvät jokaisella koululla myös liikuttamassa oppilaita välituntileikein ja onpa luvassa myös musiikkiluisteluakin.

Huimalla huimat palkinnot sekä tukijoukot

Ääneseudun liikkuvin koulu saa mojovan rahasumman liikuntavälineiden hankintaan ja liikkuvin luokka pääsee kevään aikana Laajiksen seikkailupuistoon Jyväskylään. Jaossa on runsaasti myös muita palkintoja, jopa monipuolisimmin syönyt luokka palkitaan.

Koripalloväen ja Äänekosken kaupungin mukana tempausta ovat olleet tukemassa mm. Lumme Energia, Kurikka Timber, Noblessa Keittiöt, Äänekosken Citymarket, Vianor, Laajis, Pesmel, Keski-Suomen Paino ja Suolahden Asemakadun koulun vanhempaintoimikunta.

Somessa mm. Instagramin puolella on tempauksen kuvakilpailu. Kuvan omasta urheilusuorituksestaan hashtagilla #KokoÄkiLiikkuu jakaneet osallistuvat kilpailuun. Innostuksen ja panostuksen voi nähdä myös seuraavalla oppilaiden tekemällä YouTube -videolla.

Lisätietoja tempauksesta Tuomas Viertola, huimatuomas@gmail.com

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

06.08.2019 | uutinen

Savonlinnan asiakaspalvelussa poikkeavat aukioloajat 9.8.2019

Perjantaina 9.8.2019 Savonlinnan asiakaspalvelupiste on poikkeuksellisesti suljettu. Palvelupiste palvelee jälleen normaaliin tapaan maanantaina...

01.07.2019 | uutinen

Lasten sähköauton voittaja on Tuula Mäntyharjulta

Kesän ensimmäinen lasten sähköauto on arvottu 30.6.2019. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Lasten sähköauton arvontaan osallistui melkein...

28.06.2019 | uutinen

Mikkelin palvelupisteen kesäajan aukioloajat

Mikkelin asiakaspalvelupiste (Otto Mannisen katu 6) siirtyy kesäajan aukioloaikoihin 1.7.2019 lähtien. Palvelemme heinä-elokuun ajan arkisin klo 8-12.