Oma sähköntuotanto

Sähkön ostamisen sijaan on mahdollista myös tuottaa käyttämänsä sähkö osittain tai jopa kokonaan itse. Ja myydä mahdollinen ylimääräinen ylijäämäsähkö Lumme Energia Oy:lle.

Uusiutuvien energiamuotojen kuten aurinko- ja tuulivoiman hyödyntämiseen löytyy markkinoilta laitteistoja, joita voidaan käyttää sähkön mikro- tai pientuotannossa missä tahansa kiinteistössä.

Oletko kiinnostunut tuottamaan itse sähköä aurinkopaneeleilla?

Lumme Energian valikoimasta löydät myös aurinkopaneelijärjestelmät sähkön oman tuotannon erilaisiin tarpeisiin. Pakettimme sisältävät kaiken laitteista asennukseen ja suunnittelemme järjestelmän aina tapauskohtaisesti juuri sinun tarpeisiisi, joten saat helposti luotettavan pientuotantojärjestelmän. Näin tuotannosta saadaan suurin hyöty, koska maksut sähkön siirrosta, sähköenergiasta ja veroista pienenevät.

Tutustu aurinkosähkövaihtoehtoihimme

Muista pientuotantolaitteistoa hankkiessasi

1) Hanki laitteistot aina luotettavalta laitteistotoimittajalta ja selvitä toimituksen sisältö. Kuuluuko toimitukseen esimerkiksi juuri sinulle soveltuvan laitteiston kartoitus vai tarvitsetko sitä varten erillistä suunnitteluapua.

2) Selvitä ensin kunnan rakennusvalvonnasta luvat, jotka tuotantolaitokselle tarvitaan.

3) Ota hyvissä ajoin yhteyttä paikalliseen verkkoyhtiöön ja sovi tuotantolaitteiston liittämisestä sähköverkon rinnalle. Lumme Energian alueella verkkoyhtiö on Järvi-Suomen Energia.

Jos tuotat sähköä yli oman tarpeen - myy ylijäämäsähkö Lumme Energialle

Kun kaikkea tuottamaansa sähköä ei pysty käyttämään itse, syntyy ns. ylijäämäsähköä, joka siirretään paikalliseen sähköverkkoon. Jos verkkoon syötettyä sähköenergiaa on merkittävästi, kannattaa lisähyötynä myydä ylijäämäsähkö Lumme Energialle. Jotta voit myydä sähköä Lumme Energialle, sinulla pitää olla tuotantolaitoksesi sähköverkkoon liittämisen asiat jo kunnossa. Kun nämä on hoidettu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja sovi ylijäämäsähkön myymisestä.

Ylijäämäsähkön myynnin keskeisimmät ehdot

Sähköenergian myyntihinta muodostuu Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen energiapainotetusta spot-tuntihinnasta, josta vähennetään välityspalkkio 0,3 snt/kWh (alv 24 %).

Toteutuneita spot-hintoja voi tarkastella Nord Poolin sivuilta tai Fingridin tuntihinta -mobiilisovelluksen kautta.

Perusmaksu on 0 euroa/kk (alv 0 %).

Hyvitys maksetaan sen kulutuskäyttöpaikan sähkölaskulla, johon mikrotuotantolaitos on kytketty.

Edellytämme sähköenergian ostamista Lumme Energialta siihen kulutuskäyttöpaikkaan, johon tuotanto on liitetty.

Lisätietoa: