Aurinkoalusta - Mitä tapahtuu kun aurinkosähkö menee pilveen?

Mikä on Aurinkoalusta?

Nykyisten aurinkovoimaloiden etu on kiinteistön omavaraisuuden selkeä lisääminen. Aurinkosähköjärjestelmä on mahdollistaa liittää erilaisiin energiatuotantoon liittyviin pilvipalveluihin, ja Lumme Energialla tehdään nyt paljon työtä sen eteen, että aurinko yhtä aikaa lämmittäisi ihanasti ja olisi pilvessä. Kerromme mitä kaikkea jännää tähän tulee reilusti tämän vuoden puolella jo sisältymään. Käytämme tästä kokonaisuudesta nimeä Aurinkoalusta®

Pilvivalmius ja Aurinkoalusta

Ensinnäkin jo olemassa olevaan tai rakennettavaan aurinkovoimalaan tehdään pilvivalmius. Tämä on hyvin yksinkertaista. Käytännössä puhutaan pienestä raudan palasta, josta ei tarvitse laskuttaa erikseen, jos se tehdään rakennettavaan voimalaan. Jo olemassa olevaan liitettävä pilvivalmius maksaa vain hieman yli satasen.

Aurinkoalusta koostuu Pilviakusta, Pilviohjaimesta ja Pilvilaturista. 

LUMME_Aurinkoalusta_taulukko400
tuotannonseuranta630-tiny

Tuotannon seuranta

Kun voimalaan on asennettu pilvivalmius, on mahdollista ottaa käyttöön tuotannon seuranta. Tämä tarkoittaa, että sinulla on joko kännykässä tai seinälle asennettuna digitaalinen näyttö, joka kertoo koko ajan reaaliaikaista tietoa, mikä on voimalan tuotantoteho ja kulutus.

Pilviakku

Näiden päälle aurinkovoimala voidaan kytkeä pilviakku®. Siitä että ylimääräinen voimalan tuottama energia pystytään varastoimaan pilveen seuraa merkittäviä lompakossa näkyviä etuja. Voimalan omistaja saa myymästään sähköstä nykymallia selvästi paremman hinnan. Keskeinen nykyvoimaloiden rajoite on, että ne tuottavat ainoastaan silloin kun aurinko paistaa. Pilviakusta voidaan ottaa sähköä omaan kulutukseen silloin kun aurinko ei paista. Talletetun sähkön käyttö hyvitetään suoraan pimeän ajan kulutuksesta.
Tuovinen_paakuva
LUMME_Aurinkoalusta

Pilviohjain

Järjestelmään voidaan myös liittää Pilviohjain®. Pilviohjaimella voidaan esim. kännykällä seurata pilviakun kapasiteettia. Pilviohjaimella voimalan omistaja voi seurata käytännössä reaaliaikaisesti energian myyntiään ja ostoaan. Pilviohjain mahdollistaa aurinkosähkön älykkään ohjauksen omaan käyttöön. Koko kodin energiankulutuksen älykäs optimointi lattialämmityksestä kuumavesivaraajaan ja kodin valvontajärjestelmiin hoituu pilviohjaimen avulla. Pilviohjain mahdollistaa ekologisen tuotannon ohjaamisen kohdistetusti esimerkiksi sähköauton lataamiseen.

Pilvilaturi

Kirsikkana kakkuun aurinkovoimalaan voidaan liittää pilviohjaimen päälle Pilvilaturi®. Pilvilaturilla voimalan tuotantoa voidaan ohjata dynaamisesti. Pilvilaturi mahdollistaa myös sähköautojen energianhallinnan etäseurannan, joka tulee olemaan erittäin hyödyllinen ominaisuus kun sähköautot yleistyvät.
latauspiste_200358840
Olemme todella innoissamme tästä kokonaisuudesta. Suurin osa asioista on jo nyt pilvessä. On korkea aika, että aurinkokin siirtyy pilveen.