Laskutus ja maksutavat

Lumme Energian asiakkaana saat laskun sähköstä kulutuksesi mukaan. Lähetämme laskun sähköisesti e-laskuna tai perinteisesti paperisena.

Kysyttävää laskusta?

Lumme Energian asiakkaana saat laskun sähköstä kulutuksesi mukaan. Voit valita ympäristöystävällisen ja kätevän e-laskun tai perinteisemmän paperilaskun.

Sähköinen lasku suoraan pankkisi palveluun

Kun haluat laskusi helposti sekä nopeasti hyvissä ajoin ennen eräpäivää, kannattaa ottaa käyttöön sähköinen lasku.

E-lasku on vaivaton tapa maksaa laskut

E-lasku on sähköinen lasku, jonka saat omaan verkkopankkiisi. E-laskun saat aina laskun lähetyspäivänä oman pankkisi verkkopalveluun. Voit maksaa sen ajasta ja paikasta riippumatta, myös matkoilla.

Voit myös asettaa laskun automaattisesti maksuun, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia sähkölaskun eräpäivästä. E-laskut jäävät talteen pankin palveluun myöhempää tarkastelua varten.

E-lasku on turvallinen, se ei katoa postissa ja kaikki tiedot on valmiiksi täytetty, jolloin näppäilyvirheet jäävät pois. 

 

Miten tilaan e-laskun?

Voit ottaa e-laskun käyttöösi tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa verkkopankissa tai pankin palvelupisteessä. Sopimuksen tekemistä varten kannattaa ottaa esille viimeisin paperilasku, saat siitä sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot.

 

Yritysasiakkaan verkkolasku

Yritysasiakkaana voit saada meiltä laskun yritysten sähköisenä verkkolaskuna. Ilmoita meille yrityksen tiedot (asiakasnumero, yrityksen nimi ja osoite sekä y-tunnus) sekä verkkolaskuosoite sähköpostitse laskut@sssoy.fi osoitteeseen. 

Paperilasku postitse

Lasku sähköstä toimitetaan normaalisti paperilaskuna sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Postitse ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen toimitettu paperilasku on maksuton.

Laskuarkisto

Kaikki sinulle lähetetyt laskut löydät Helmi-palvelustamme 'Laskuni' -osiosta. Voit siellä tarkastella sinulle lähetettyjä laskuja ja ne säilyvät siellä laskuarkistossa ilman eri toimenpiteitä. Laskuarkistostavoit myös tulostaa kadonneen laskun tilalle uuden.

Laskut ovat pdf-muodossa, joten tarvitset niiden tarkasteluun pdf-tiedostojen katselu ohjelman, joko selaimeesi tai erillisenä ohjelmana. Jos lasku ei aukea, salli ponnahdusikkunat Helmi-palvelun sivuilla. Tämän voit tehdä selaimesi astuksista.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
p. 0800 90110
(arkisin klo 8-18)

Puhelu on maksuton.